avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general comodat si deducere cheltuieli pfa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

comodat si deducere cheltuieli pfa

Daca am un ctr de comodat pt autoturism (comodatar este pfa-ul, evident, iar comodant este persoana care o reprezinta), pot deduce cheltuielile cu casco, rca, rovigneta? Precizez ca polita de casco e facuta pe numele pers.fizice.Cum se procedeaza?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 05:30, 30 Ianuarie 2011
Bonurile de benzina sunt tot nedeductibile si in 2011.
pai de ce naiba sa fie nedeductibile?adica eu folosesc o masina luata in comodat si o alimentez in interesul pfa, dar nu am voie sa imi deduc acele cheltuieli facute in interes profesional??? cred ca numai la noi in tara exista asemena aberatii.....sau cei de la finante habar nu au sa aplice legea...
Conform articolului 21 alineatul 4, litera t din Codului Fiscal se prelungeste perioada privind nedeductibilitatea cheltuielilor cu combustibil pentru autoturisme.

Urmatoarele cheltuieli nu sunt deductibile:

Iin perioada 1 ianuarie 2011-31 decembrie 2011 inclusiv, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv transportului rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, aflate in proprietatea sau in folosinta contribuabilului, cu exceptia situatiei in care vehiculele se inscriu in oricare dintre urmatoarele categorii:
1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: interventie, reparatii, paza si protectie, curierat, transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, precum si vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenti de vanzari si de agenti de recrutare a fortei de munca;
2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv pentru activitatea de taxi;
3. vehiculele utilizate pentru inchirierea catre alte persoane, inclusiv pentru desfasurarea activitatii de instruire in cadrul scolilor de soferi.
Ultima modificare: Duminică, 30 Ianuarie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile pfa - contract comodat autoturism Rusty Rusty Codul Fiscal ART. 48 (4) Condiţiile generale pe care trebuie să le îndeplinească cheltuielile aferente veniturilor, pentru a putea fi deduse, sunt: d) ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii mijloace transport inchiriate, cheltuieli dedectibile slk268 slk268 Buna ziua ! Va rog frumos sa imi spuneti , in situatia in care o societate presteaza servicii de transport marfa , cu mijloace de transport inchiriate de la o ... (vezi toată discuția)
Fisc- asigurarea casco-masina in comodat catalin_rabuga catalin_rabuga AM O MASINA IN COMODAT LA CABINETUL MEU. ESTE ADEVARAT CA ASIGURAREA CASCO NU SE TRECE LA CHELTUIELI? DACA NU ESTE ADEVARAT VA ROG DACA SE POATE SA IMI ... (vezi toată discuția)