avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj-- contract credit ipotecar?!!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj-- contract credit ipotecar?!!!!

Buna. Acum 4 ani aprox am contractat un credit ipotecar cu fostul sot, el titular, eu codebitor. Acum un an am terminat divortul, in urma caruia eu m-am mutat din oras cu fetita mea in varsta de 4 ani. El a ramas in apartament la care plateste ratele, eu as vrea la randul meu sa imi iau si eu o locuinta in orasul in care m-am mutat dar nu se mai poate, am salariul "amanetat" din cauza creditului asta dar si al altui credit de nevoi personale facut tot in timpul casatoriei. Fostul sot e bucuros ca a reusit sa achizitioneze o locuinta, nu e dispus sa vanda ca sa acoperim creditul la banca si sa raman si eu cu salariul "curat. El m-a amenintat ca o sa raman toata viata cu creditul asta pe salar, ca o sa faca tot posibilul pentru asta, iar eu si fetita o stam toata viata prin chirii, chiar daca valoarea salariului mi-ar permite relativ o plata a unei rate la un apartament . Ce ma sfatuiti, imi este si frica sa deschid partajul, sa nu cumva sa cheltui bani degeaba si sa pierd, pentru ca oricum va trebui sa imprumut cumva bani pentru partaj". Dar in acelasi timp imi doresc sa pot trece si eu pe langa un magazin de mobila fara sa mi se stranga inima in piept si sa ma gandesc ca niciodata nu ii voi putea oferi fetitei o casa stabila. Am sanse de reusita sa pot iesi di creditul acesta, fara sa pierd ceva? ( fostul sot ) are o firma cu care isi justifica veniturile, firma pe care nu ruleaza tot ce "intreprinde", ... Multumesc, pentru cine va avea rabdare sa citeasca mesajul meu.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:21, 11 Octombrie 2010
deschideti patajul, daca amandoi ati avut salarii aveti dreptul la o cota parte din ratele achitate la apartament si iesiti din coplata. Domnul va ramane sa plateasca restul ratelor daca doreste sa pastreze apartamentul. Valabil si pentru celalalt credit de nevoi personale, precum si pentru toate bunurile dobandite in comun pe timpul casatoriei - 1/2 pentru fiecare.
Taxe: 3% din valoarea masei partajate - in instanta.
Este posibil, dar in acelasi timp extrem de dificil intrucat chiar in urma partajului pe care banuiesc nu l-ati facut inca, banca sa nu fie dispusa a modifica contractul de imprumut in favoarea d-voastra.
Va sugerez sa apelati la un avocat care sa va asiste in aceasta problema
pt ca nu exista intelegere intre dvs si fostul sot, singura solutie e sa partajati ap in instanta, citand si banca. va va trebui neaparat avocat sa va asiste.
daca nu doriti ap, cereti atribuirea ap catre sot si a creditului si o sulta cat sa va acopere celalalt credit, daca e pe numele dvs
nu aveti cum si ce pierde...
dificila situatia dvs. va sugerez sa va angajati un avocat si sa promovati actiune de partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare- partaj sunshine83 sunshine83 Care este principiul impartirii bunurilor intr-un partaj ? Se impart bunurile si obligatiile? Daca de exemplu bunurile valoreaza 50 mii euro si creditul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! eu am divorțat de fostul sot, insa, împreună avem ... Mariarobu19 Mariarobu19 Buna ziua! Eu am divorțat de fostul sot, insa, împreună avem un apartament cumpărat, ambii fiind proprietari în acte. În cazul în care fostul sot ... (vezi toată discuția)
Sunt coproprietar al unui imobil grevat de sarcini - cum sã mã apãr? mariuca70 mariuca70 Am fost căsătorită 14 ani de zile. Divorţul a fost în 2007, dar, nu am făcut partajul bunurilor comune(mobile - alte bunuri+un autoturism cu care fostul ... (vezi toată discuția)