avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj voluntar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj voluntar

Se poate face un partaj voluntar la un an dupa divort? Eu si fostul sot avem de impartit o Dacia Logan luata prin credit pe 10 ani (atat creditul cat si masina fiind pe numele sotiei). Am cazut de acord ca masina cat si creditul sa ramana responsabilitatea sotiei, sotul neavand nici o pretentie materiala asupra masinii.
Care ar fi costurile in cazul unui partaj facut la tribunal, in afara de onorariul avocatului? Ma refer aici la acel procent din valoarea masinii (timbru judiciar), cum se calculeaza el?
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2010
zuza1980, utilizator
Cel mai recent răspuns: zuza1980 , utilizator 13:52, 11 Octombrie 2010
Tranzactia are valoare la proces daca ambele parti si-o insusesc.
Dupa hotararea jud. def. si irevoc. nu se mai poate intenta alta actiune cu privire la partajarea acelui bun.
Dupa incheierea tranzactiei sotul dvs nu mai poate decat sa ceara constatarea nulitati relative a actului de tranzactie pentru unul din urmatoarele motive:
- ca nu a avut discernamant in momentul incheterii tranzactiei sau
- consimtamantul sau a fost dat ca urmare a unei erori cu privire la bunul asupra caruia a tranzactionat sau asupra persoanei cu care a incheiat tranzactia, consimtamantul dansului a fost obtinut prin viclenie, sau violenta.

Sunt lucruri f greu de demonstrat in instanta.
multumesc mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru crysha crysha Cum se calculeaza taxa de timbru? De exemplu intr-un proces in care o persoana da in judecata o alta persoana pentru o suma de bani care i se cuvine. (vezi toată discuția)
Taxa de timbru florin2014 florin2014 Care este taxa de timbru pentru dezbaterea succesorala in instanta? Daca dezbaterea in instanta are loc la mai mult de 2 ani de la deces se percep taxe ... (vezi toată discuția)
Succesiune stancu_sergiu stancu_sergiu Am 18 h de teren agricol extravilan si as dori sa stiu daca se poate cat m-ar costa succesiune pe aceasta suprafata avand in vedere ca trebuie facuta de pe ... (vezi toată discuția)