avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sentinta definitiva
Discuție deschisă în Executare silită

Sentinta definitiva

Buna tuturor,
Avem urmatoarea situatie - litigiu de muncă ( drepturi salariale restante+plati compensatorii) castigat iar sentinta este definitiva si irevocabila.
Am notificat cei trei parati si ....nici un raspuns.
Ce sa facem......sa apelam la firma de recuperare, la avocat specializat sau la executor judecatoresc.
Voi ce ne sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 09:29, 13 Octombrie 2010
Investiti cu formula executorie sentinta si incepeti executarea silita .
Pai...... nu fac excepţie de la investire cu formula executorie hotărârile care au ca obiect plata salariilor sau a altor drepturi izvorâte din raporturile de muncă?

Decizia a fost legalizata de catre instanta de recurs si anume Curtea de Apel Ploiesti.
Art. 278
Hotararile primei instante sunt executorii de drept cand au ca obiect:
1. plata salariilor sau a altor drepturi izvorate din raporturile juridice de munca, precum si a sumelor cuvenite, potrivit legii, somerilor;

In azul dv prima instanta a fost Tribunalul. Deoarece hotararea pe care o aveti este data in recurs de Curtea de Apel nu va sunt aplicabile dispozitiile art. sus mentionat, hotararea din recurs nefiind hotarare a primei instante.
Investiti hotararea cu formula executorie si solicitati inceperea executarii silite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita agnes20 agnes20 Am castitigat procesul dar au facut recurs?Pot sa merg cu un executor silit sa-mi ridic banii?Care sunt urmarile???Multumesc!!! (vezi toată discuția)
Investirea cu formula executorie eduardvl eduardvl Buna ziua, Se da urmatoarele spete: 1. Un litigiu de munca (drepturi banesti) depus la tribunal in anul 2012, se finalizeaza cu hotararea tribunalului ... (vezi toată discuția)
Executie vremelnica Mihaela Enache Mihaela Enache La hotararile cu executie vremelnica, este necesara investirea cu formula executorie? ex: cu privire la salarii. (vezi toată discuția)