avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale transfornare srl in af
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

transfornare srl in af

am un srl (asociat unic) infiintat de 3 ani, cu activitate. Doresc sa-l transform intr-o asociatie familiala, pentru a reduce unele cheltuieli si pentru simplificarea contabilitatii. va rog sa-mi spuneti care este procedura prin care pot face aceasta transformare. de asemenea, va rog sa-mi spuneti ce se intampla cu activele si pasivul srl-ului, dar cu documentele contabile (trebuiesc arhivate?). Va rog sa-mi dati cat mai multe informatii astfel incat sa pot lua o decizie corecta. multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters43393 , utilizator 13:16, 23 Iulie 2009
Acest lucru este imposibil este ca si cum ai vrea sa transformi merele in pere. Se inchide SRL in procedura prev de lg 31/1990 si se infiinteaza AF. SRL si AF sunt doua tipuri diferite de entitati juridice , cu acte de reglementare separate nu se poate transforma SRL in AF. Prin urmare prin lichidarea SRL se rezolva situatia activelor si a pasivelor si o luati de la 0 cu AF
multumesc pt raspuns Andreea.
chiar nu se poate face nimic? o fuziune ar merge? de exemplu infiintez af-ul iar acesta absoarbe srl-ul....
cargo a scris:

multumesc pt raspuns Andreea.
chiar nu se poate face nimic? o fuziune ar merge? de exemplu infiintez af-ul iar acesta absoarbe srl-ul....

in primul rand nu mai exista termenul de Asociatie Familiala (AF) ci Intreprindere Familiala asa cum rezulta din prevederile OUG 44/2008. Sunt forme de organizare diferite, cu personalitati juridice diferite (adica S.R.L. are personalitate juridica, IF nu are). Nu se poate face nici o fuziune. De altfel art. 238 din LSC spune in alin. 1lit a ca: "Fuziunea este operatiunea prin care una sau mai multe societati sunt dizolvate fara a intra in lichidare cu tranferul patrimoniului,...."
Corect , subscriu la cele spuse de aba...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare srl in sucursala sbucuresti sbucuresti Este posibila transformarea unui SRL in sucursala a unei societati pe actiuni? Mentionez ca societatea pe actiuni in cauza detine 90%din capitalul social al ... (vezi toată discuția)
Cum preia o intreprindere individuala un srl dragoman64 dragoman64 am un srl cu activitate comerciala magazin mixt o masina in leasing pot infiinta o intrepridere individuala cu care sa preiau srl srl urmand sa il inchid sa ... (vezi toată discuția)
Infintare af dtflorentina dtflorentina Buna ziua, doresc sa-mi infintez o asociatie familiala si as vrea sa primesc cateva lamuriri in acest sens. Va rog sa-mi spuneti daca sunt angajata cu carte ... (vezi toată discuția)