avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Valabilitate act aditional
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Valabilitate act aditional

In cazul unui contract comercial intre 2 entitati juridice, care au convenit ca "Prezentul contract poate fi modificat numai prin acordul scris al partilor", un act aditional transmis in forma PDF (scanat si transmis pe email, acesta continand doar semnatura/stampila partii care l-a redactat si transmis prin email) celeilalte parti, fara ca aceasta din urma sa confirme primirea respectiv acceptul, poate fi considerat valabil?

Mai pe scurt: daca eu va trimit prin email (in forma scanata, PDF document) un act aditional la un contract, fara ca dvs. sa-mi confirmati in vreo anumita forma acceptul acestuia sau fara ca dvs. sa-mi transmiteti fie prin email sau posta copia semnata si de dvs., se presupune ca actul aditinal pe care l-ati primit este valabil? (poate produce efecte, sau este nul in totalitate?)

Multumesc,
Mihaela
Cel mai recent răspuns: mhldanciu , utilizator 16:25, 22 Octombrie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Parearea mea este ca cealalta parte nu poate uza de exemplarul de act aditional trimis de dvs.in format pdf., chiar si daca l-ar semna, pentru ca nu poate face dovada detinerii unui exemplar original, semnat de ambele parti. Acum, din pacate, orice este posibil, poate pentru anumite operatiuni ar putea folosi copii necertificate ca fiind conforme cu originalul si atunci ati avea o problema. De aceea, sfatul colegului Bodeaalex, nu este de neglijat: insistati sa intrati in legalitate cu acel act aditional, sa fie semnat de ambele parti. Asta daca intr-adevar va doriti acest lucru, ca acel act aditional sa intre in vigoare, sa fie valabil.
Buna ziua si va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Respectiva societate zice ca mi le-a trimis prin posta, in fine, la mine n-a ajuns nimic.

Pe de alta parte mi-a trimis intre timp un PDF cu semnaturile si stampila lor pe copia PDF trimisa de mine.

Deci acum avem fiecare parte cate un PDF cu semnaturi si stampile, nu in original dar in forma electronica. Sper sa ajunga si originalul intr-o zi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere contract la distanta cosminamihaela cosminamihaela cum se poate incheia in mod valabil un contract,cand partile nu sunt in acelasi loc la momentul acordului de vointa?ar fi valabil un contract,in conditiile in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am observat ca problema cu care ma confrunt, anume, ... carvel carvel Buna ziua. Am observat ca problema cu care ma confrunt, anume, retragere din asociatie sportiva, a mai fost dezbatuta, dar as vrea sa expun problema mea ... (vezi toată discuția)
Un contract semnat online are valoare juridică? MrFB MrFB Buna ziua! Am cativa parteneri din alte orase/tari.Daca as trimite contractele semnate si stampilate de mine pentru a fi semnate si de ei si sa oprim cate ... (vezi toată discuția)