avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de invaliditate grad 2
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de invaliditate grad 2

Sunt nascuta pe 27.10.1955.
Stagiul de cotizare realizat efectic e de 29 ani si 3 luni la care cred ca se adauga perioada necontributiva in care am urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar , organizat potrivit legii pe durata normala a studiilor respective adica pe durata a 3 ani de facultate , deci in total stagiul de cotizare este de 32 ani si 3 luni.
Sunt pensionata pe caz de boala gradul 2 de invaliditate din 26.05.2010
Intrebarea este daca am dreptul la NEREVIZUIBIL
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2010
catalina mera, utilizator
Cel mai recent răspuns: catalina mera , utilizator 08:37, 14 Octombrie 2010
Nu sunt supusi revizuirii medicale periodice pensionarii de invaliditate care:
1. prezinta invaliditati care afecteaza ireversibil capacitatea de munca. Indeplinirea acestei conditii o constata medicul de la comisia de expertiza medicala, emitand o decizie in acest sens.

2. au implinit varstele prevazute de lege pentru obtinerea pensiei pentru limita de varsta. Nu indepliniti aceasta conditie nici potrivit Legii nr. 19/2000, nici potrivit legii privind sistemul unitar de pensii publice. Varsta standard de pensionare prevazuta de Legea nr. 19/2000 este de 60 de ani iar cea prevazuta de legea unitara este de 60 de ani si 4 luni (si urmeaza sa se modifice).

3. au varsta mai mica cu pana la 5 ani fata de varsta standard de pensionare si au realizat stagiile complete de cotizare. Nu indepliniti aceste conditii, intrucat nu ati realizat stagiul complet de cotizare de 30 de ani. Perioada in care ati urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar este perioada asimilata stagiului de cotizare si se are in vedere numai la stabilirea stagiului de cotizare in vederea acordarii pensiei pentru limita de varsta.

Sau, altfel spus: ca nerevizuibil, sunteti tot beneficiar de pensie de invaliditate. Or pensia de invaliditate este tot perioada asimilata stagiului de cotizare, in componenta ei neputand intra alte perioade asimilate.
Va multumesc mult pentru elocventa si promtitudine .Toate cele bune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate - nerevizuibil cozariuc valentin cozariuc valentin Pensionarea:Buna seara am si eu o antrebare,,,,, fiind pensionat pe caz de boala,din anul 2001 revizuibil ,doctorul ma scoate la pensie la 60 de ani ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie m_adriana m_adriana Buna ziua, Sunt nascuta in luna februarie 1957, am absolvit la cursuri de zi ,(cu diploma )o unitate de invatamat superior de 4 ani .Vechime in campul muncii ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie buzaianugeorge buzaianugeorge sunt pensionar B.O din martie 2007.Am vechime 37 ani din care 34 cotizanti. Sunt nascut pe 13-09-1952. Cand am dreptul la pensie anticipat sau nerevizuibil (vezi toată discuția)