avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 239 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii incetare suspendare c.i.m.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

incetare suspendare c.i.m.

Buna ziua! Am urmatoarea situatie: o angajata este in concediu de crestere copil. Intre timp si-a gasit de lucru la o alta firma si a semnat contract de angajare cu acea firma, dar n-a stiut ca trebuie sa anunte firma despre angajarea in alta parte. Ce anume trebuie sa fac pentru a inceta raporturile de munca cu aceasta angajata? Din cate stiu trebuie sa fac decizie de incetare a suspendarii C.I.M., decizie de suspendare a indemnizatiei de crestere a copilului. Problema este ca ne-a anuntat in ziua in care a inceput in cealalta parte. Care este termenul de depunere la ITM a deciziilor , nu ne afecteaza?
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 16:20, 13 Octombrie 2010
incetarea CIM cu acordul partilor si fara preaviz..
multumesc mult!
Pasii ar fi urmatorii:
decizie de incetare a suspendarii
decizie de incetare a activitatii
termenul de depunere al deciziei este de 5 zile de la data intocmirii.
Trebuie sa transmiteti in Revisal incetarea contractului de munca cel mai tarziu la data incetarii.
La ITM puteti intr-adevar sa inregistrati decizia in termen de 5 zile, insa va sfatuiesc sa ii incetati contractul de munca la data transmiterii lui in Revisal.
Decizie de incetare a suspendarii.
Decizie de incetare contract de munca.
Decizia se inregistreaza in Revisal trebuie transmisa cu o zi inainte de data incetarii contractului.Puteti sa il transmiteti si ulterior,dar sub rezerva ca la un eventual control sunteti pasibili de amenda,de aceea sfatul meu este sa inregistrati demisia la data curenta si decizia la fel.Amenzile pt.Revisal sunt mari si mie mi se pare corect consecintele sa le suporte salariata si societatea care a incadrat-o fara a verifica existenta carnetului de munca si a deciziei de lichidare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata! cristin20 cristin20 Ce presupune trecerea angajatilor de pe o firma pe alta a aceluiasi angajator? intocmirea dosarelor de personal, operare si transmitere revisal a CIM cu o zi ... (vezi toată discuția)
Inregistrare revisal kely1988 kely1988 Buna ziua! Am o problema legata de inregistrarea la revisal. Nu am cunostiinte in domeniu dar, din care am inteles, inregistrarea se face cu maxim o zi inainte ... (vezi toată discuția)
Revisal - data incetare suspendare MariaRamona MariaRamona Buna ziua! As dori sa ma sfatuiti referitor la urmatoarea speta: o angajata si-a depus demisia incepand cu data de 25.03, fiind in concediu crestere ... (vezi toată discuția)