avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort din strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort din strainatate

sunt in strainatate la munca iar sotia a plecat de aici fiind gravida si nu mi a spus iar in tara a inaintat actiune de divort in care cere si cei trei copii.specific ca doi sunt la mine iar ce l de al treilea pe care l-a nascut la intoarcerea din tara este la ea.am avut in fatisare pe 5 octombrie la care eu nu m-am prezentatdoar am trimis intimpinarea,in care cer si mutarea procesului in orasul meu natal unde am si locuit si unde eu inca domiciliez(pe buletin).pe internet apare sedinta aminata pt ,,studiere inscrisuri comunicate in sedinta''.trebuie sa mai spun ca eu cer cei doi copii care sunt deja la minesi acre locuiesc la parintii mei unde am si stat impreuna in timpul casatoriei.cam care ar fii pericolul daca nu m-am prezentat???dar daca nu ma prezint nici la urmatoarea??
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:52, 12 Octombrie 2010
Daca ati trimis inscrisuri care dovedesc ca sunteti plecat la munca in strainatate, nici un pericol.
Ar fi indicat sa va prezentati, mai ales daca solicitati incredintarea celor 2 minori.Se va face o ancheta sociala la domiciliul dvs, vor trebuii administrate probe .
Parerea mea este ca ar trebui sa va angajati avocat daca vreti sa obtineti incredintarea minorilor care au ramas cu dvs.
Este posibil sa fie necesara o ancheta sociala in strainatate, ancheta pe care va trebui sa o dispuna instanta de judecata la cererea dvs.
Exista multe probleme care vor necesita timp pentru rezolvare.
Vor fi mai multe termene de judecata daca va angajati avocat.
Fara avocat angajat e posibil sa se termine repede si nu tocmai bine pentru dvs...

avocat Claudiu Lascoschi
soricelul a scris:
trebuie sa mai spun ca eu cer cei doi copii care sunt deja la mine si care locuiesc la parintii mei

Cei doi copii nu sunt la dv – sunt la parintii dv, iar dv sunteti la munca in strainatate.
In aceste conditii e putin probabil ca minorii sa va fie incredintati… Ar fi incredintati, practic, bunicilor, pt ca acestia stau, efectiv, cu ei…

avocat_lascoschi a scris:
Este posibil sa fie necesara o ancheta sociala in strainatate

De ce in strainatate? soricelul nu pare ca are intentia sa ia copii efectiv la el, in strainatate – nu are cum… Cu cine i-ar lasa (si multe altele) cand este la munca?
Ancheta sociala va fi efectuata la domiciliul unde sunt copii minori.Prin urmare, instanta de judecata poate dispune , prin comisie rogatorie, efectuarea ei in strainatate.
buna ziua.
daca doriti ca cei doi copii care i-ati lasat in grija bunicilor paterni sa va fie incredintati dvs., tb. sa solicitati acest lucru.
probabil ar fi trebuit sa depuneti si cerere reconventionala nu numai intampinare.

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac sa castig tutela fetitei mele ? johannw johannw buna.am si eu o rugaminte daca puteti sa ma ajutati, sa ma indrumati cum sa castig tutela fetitei mele de 1 an si 5 luni.In 2008 luna DEC s-a nascut fetita ... (vezi toată discuția)
Contestare ancheta sociala pierrenomore pierrenomore Buna seara, numele meu este Petru, sunt casatorit si am doi copii. Am o meserie ce ma obliga sa petrec mai multe (cele mai multe) luni pe an la Paris, ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorilor tatalui troiss troiss care sunt conditiilede incredintare a copiilor minori tatalui si decaderea din drepturile parintesti a mamei (vezi toată discuția)