avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor expert contabil
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

expert contabil

de 2 ani tin contabilitatea catorva societati avand la baza un cur s de contabilitate(tot de la nir la bilant). anul acesta am absolvit finante banci. ma intereseaza ce trebuie sa fac pentru a deveni expert contabil avand in vedere faptul ca nu sunt angajata cu acte la aceste societati. au un alt angajat care nu se pricepe la nimic si eu fac toata munca pe care a facut-o el. practic vechimea in acest domeniu nu exista si pe cartea de munca. trebuie neaparat vechime, nu se poate si adeverinta ca am facut practica in ultimii ani? va multumesc mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Acilegna , utilizator 22:36, 19 Martie 2011
Desigur ca subiectul poate fi dezvoltat cu multiple pareri ale colegilor de forum.
Eu m-am referit la faptul ca un membru CECCAR solicita un onorariu din care-si achita singur obligatiile catre stat pe cand un angajat economist pe langa salariul tarifar mai atrage si celelalte obligatii ne natura salariala suportate de firma si care sunt de aprox 28%.
In ceeace priveste interesul pe care acestia il acorda pt "a merge afacerea",depinde de f multe calitati si aptitudini profesionale ale persoanelor in cauza drept pt care ma abtin in a aduce alte comentarii.
Inteleg ca macar la o societate trebuie sa se angajeze cu CIM,la restul poate sa lucreze si la "negru".De aceea firmele de contabilitate au cheltuieli "mai mari" decat un economist,hai sa spunem drept si sa nu ne mai ascundem dupa deget.Oricine face un curs poate tine contabilitate.Aveti idee cata raspundere este in spatele certificarii unui bilant? Si pentru toti colegii mei -eu nu stau sa "prind" un bilant cu 50 lei,nu am invatat atatia ani pentru asta si sunt sigura ca nici unii din colegii mei de pe acest forum nu asta asteapta.
Probabil ca acest raspuns imi va scadea popularitatea,dar cred ca este bine sa spunem lucrurilor pe nume.
Multumesc pentru colaborare colegilor profesionisti!
Ca sa vedeteti ce diferenta este intre un ceccarist si un economist , puteti citi articolul in care suntem anuntati de Consiliul Concurentei ca a amendat CECCAR cu aproape un milion de euro [ link extern ]

Va dati seama ce tarife ar baga daca nu ati mai putea angaja economisti cu CMI ?
[ link extern ] /
din seria fabule "Vulpea si strugurii"
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2010
Andreea Voicila, Contabil
cate vorbe poate starni profesia asta !

Am citit si comentariile de pe prima pagina ale site-ului si ca de fiecare data sunt uimita sa constat cata pasiune este pusa in ura asta impotriva ... chiar asa :impotriva cui ?

Impotriva unor oameni care au optat sa faca o facultate ? - nu cred, ar fi irational , cum sa urasti niste absolventi de facultate ? Cum sa urasti niste oameni care nu sunt din alt aluat , sunt tot oameni : au familii, au copii, au parinti , au suflet la fel ca toti oamenii ...

Impotriva unei profesii ? - nu cred , ar fi irational , cum sa urasti o profesie ? Asa am putea purta ranchiuna impotriva lacatusilor mecanici sau a farmacistilor sau a constructorilor ...

Impotriva unei organizatii ? -nu cred , asa sunt organizate o multime de profesii in lumea si in tara asta iar cei mici , care compun acele organizatii pur si simplu , ca in orice sistem ierarhic nu au intotdeauna un cuvant de spus . Ca organizatia contabililor nu este perfecta , de acord .. dar dati-mi exemplu de o organizatie perfecta ,,,

Pur si simplu, fiecare din noi ne aparam propria noastra optiune : cei care au optat sa faca parte din ceccar , apara ceccarul ? Nu , isi apara propria optiune , in egala masura cu cei care nu au dorit sa faca parte din ceccar .

Si daca este vorba de optiune , ce e de condamnat aici ?
Nu reusesc sa inteleg acest lucru si nu cred ca il voi pricepe vreodata .
Este optiunea fiecaruia si consider ca daca oamenii ar invata sa se respecte intre ei , respectarea optiunii celuilalt ar putea fi una din prioritati .

Alte discuții în legătură

Proiect de lege cum comentati? ccfccf ccfccf http://www.cdep.ro/proiecte/bp/2010/000/40/9/pl49.pdf http://www.cdep.ro/proiecte/bp/2010/000/40/9/em49.pdf si legea ghiseului unic la ... (vezi toată discuția)
Refuz expertiza contabila Mirela Durnea - Expert contabil Mirela Durnea - Expert contabil Care este procedura de urmat in cazul refuzului unei expertize contabile in urma numirii de catre Tribunal, datorita neactualizarii listei expertilor contabili ... (vezi toată discuția)
Restrictionarea dreptului la profesie Cosmin Antohe Cosmin Antohe Am urmatoarea problema: 1) am lucrat un an pentru o companie pe postul de director economic. Prin urmare aveam toate drepturile de a-mi profesa meseria de ... (vezi toată discuția)