avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contributii PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contributii PFA

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti ce obligatii declarative ( declararatii catre buget) are un angajator intr-un contract de prestari servicii cu o persoana fizica autorizata. Care sunt contributiile catre buget ale PFA.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 11:51, 12 Octombrie 2010
Domnule eduard_ a,
dumneavoastra sunteti in urma cu legislatia si dati sfaturi in necunostinta de cauza.
PFA-urile nu intra sub incidenta ordonanteti OUG 58 modificata de OUG 82 !!!!

Am scris mai sus. pentru perioada 1 iulie - 10 sept contributiile se faceau de catre platitorul de venit in baza art III alineat 4 din OUG. 58, si nu dupa articolele citate de dumneavoastra.
Va readuc aminte( sunteti mult in urma cu stirile) ca pe 10 sept 2010 a fost publicata OUG 82 care modifica OUG 58, si care scoate PFA-urile din sfera de adresare a OUG 58. Drept urmare OUG 58 modificata de OUG 82 se adreseaza daor persoanelor care obtin venituri din drepturi de autor si conventii civile.
Deci repet inca o data, PFA nu mai are nici o legatura cu OUG 58 modificata de OUG 82.

Nu stiu ce lucrati dumneavoastra in practica insa sunteti pe dinafara. Contributiile PFA in momentul de fata se platesc exact ca si inainte de 1 iulie. Nu se depun nici macar declaratii lunare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii birou notarial pfa lylyan lylyan Buna ziua Functionam ca si birou notarial pfa. Cu decl 200 si 220 Eu am desfasuratorul pt plati anticipate la sanatate si imp 16% pe care le platesc ... (vezi toată discuția)
Obligatii plati taxe contract agent asigurari ionut_m36 ionut_m36 Buna ziua, Am incheiat cu o societate de asigurare un contract de agent. Din cate stiu este asimililat unui contract de mandat. Pana in iunie 2010 mi se ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit cris2279 cris2279 Ce va trebui sa plateasca un PFA cu norma de venit fixa pe an (domeniu: Activitati de informatica) dupa aceste norme noi? Imi spuneti va rog un caz concret : ... (vezi toată discuția)