avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Produse-achizitii publice
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Produse-achizitii publice

Daca s-a facut licitatie pe un anumit tip de produs, apoi este necesara suplimentarea produselor, care este solutia din moment ce pe baza unui act aditional nu se poate???
Cel mai recent răspuns: pincag , utilizator 08:25, 13 Octombrie 2010
De obicei in anutul licitatiei, in documentatia licitatiei cat si in contract se specifica cu cat se poate suplimenta sau reduce achizitia respectiva. Orice modificare a contractului se face prin act aditional la contract.
Achizitia suplimentara se poate face si prin achizitie directa daca nu depaseste valoarea de 15000euro.
Stiu ca orice modificare a contractului se face prin act aditional daca se incadreaza in ordonata 34, dar pe produse se poate suplimenta prin act aditional??din cate stiu eu se poate suplimenta pe baza de act aditional doar contractele de lucrari si servicii, pana la 20% din valoarea contractului daca se incadreaza in art.122.Iar daca suplimentez prin achizitie directa produsul respectiv mai tb sa aiba valoarea din contract?Nu stiu, e corect prin achizitie directa tinand cont ca a fost licitatie pe acelasi produs?
In contractele cu autoritatile publice se specifica, de obicei, cota care poate fi contractata suplimentar. In legea 34 se specifica si limita maxima pana la care se poate merge cu achizitii prin act aditional, intr-o vreme se permitea pana la 50%.
Da, e vorba de o autoritate publica, iar in OUG 34/2006 reactualizata de Legea 76/2010 se specifica ca pana la 20% se poate suplimenta dar contractele de servicii/ lucrari, nu se mentioneaza si contractele de furnizare.De aiic vine si problema mea, nu stiu cum se poate suplimenta daca in contractele aprobate de HCl nu se specifica cu cat se poat suplimenta.Poate ma juta cineva, pls
orice fel de suplimentare se poate face doar in conditiile art 122.. sunt litere care precizeaza si suplimentarea contractelorde produse, insa cazurile sunt destul de stricte(tehnic, exclusivitate). puteti sa prevedeti suplimentarea doar in cazul preunigirii contractelor cf art 6 din hg 925, insa si aici trebuie indeplinite cumulativ toate conditiile prevazute de lege.





Alte discuții în legătură

Act aditional pincag pincag Stiu ca orice modificare a contractului se face prin act aditional daca se incadreaza in ordonata 34, dar pe produse se poate suplimenta prin act ... (vezi toată discuția)
Act aditional seby_red_dogg seby_red_dogg Va rog sa ma ajutati intr-o problema...Din cauza bugetului, contractele la achizitii au fost facute pe o perioada de doar 3 luni si au expirat la sf lunii ... (vezi toată discuția)
Act aditional si negociere fara publicare? geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Suntem o AC care a incheiat cu un operator economic un contract de lucrari pentru alimentare cu apa potabila a unei comune, prin procedura de ... (vezi toată discuția)