avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general NOTA DE DEBIT
Discuție deschisă în Contabilitate în general

NOTA DE DEBIT

Buna ziua.
Am primit de la un furnizor intracomunitar o nota de debit. E prima data cand intalnesc un astfel de document si nu stiu cum sa il inregistrez in contabilitate. Mentionez ca in afara de denumire contine aceleasi elemente ca si o factura a aceluiasi partener, inclusiv denumirea marfurilor, cantitatea, pretul unitar si valoarea.
Daca cineva ma poate ajuta, va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MadiTzu , utilizator 13:06, 13 Octombrie 2010
am si eu o situatie putin asemanatoare, avem contract de prestari serv in lohn cu o firma din Anglia si am cerut sa ne faca plata fact mai devreme de 30zile cum este prevazut in contract, ne-a facut plata fact mai putin cu o suma care ne-a transmis o nota de debit pe care scrie deblocaj ptr plata anticipata si dobanda, cum tb sa tratez aceasta nota de debit si in ce cont tb sa o inreg?
S-a rezolvat! A fost doar o problema de interpretare a documentului . "Gutschrift" inseamna nota de credit, nu de debit, iar eu trebuie sa inregistrez in rosu cf art 138 CF, chiar daca pe document nu apare semnul "-". Va multumesc.
Toate cele bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare marfa data cu bon fiscal Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti in cazul in care vand marfa unei persoane fizice, cu Bon Fiscal, iar acesta imi returneaza marfa din motive intemeiate cand ... (vezi toată discuția)
Factura retur rodaf rodaf Buna ziua, spuneti-mi va rog cum inregistrez, in saga, o factura la marfa restituita furnizorului. Multumesc mult. (vezi toată discuția)
Inregistrarea unei facturi retur bamsy_nicu bamsy_nicu Buna ziua! Vreau sa stiu si eu cum procedez, in calitate de gestionar, pentru a inregistra o factura cu plata la retur emisa de catre furnizor, dupa returnarea ... (vezi toată discuția)