avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită perimare executare
Discuție deschisă în Executare silită

perimare executare

buna. fiind administrator de firma iar firma avand datorii, m am trezit cu executari silite pe persoana fizica. de la anaf si de la 2 creditori. intrebarea mea ar fi dupa cat timp apare perimarea pt executarea de la fisc si dupa cat timp la cea de la creditori. si eu cum aflu daca se mai intreprinde ceva impotriva mea. primesc de fiecare data ceva sau nu mi se aduce la cunostinta?
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 15:20, 12 Octombrie 2010
Executarea silita cf. codului de proc. fiscala nu se perima.
Daca intrebarea dvs. viza prescriptia si nu perimarea atunci trebuie sa stiti ca... creantele bugetare se prescriu in termen de 5 ani de la data cand se nasc acestea (mai exact incepand cu 1.01. a anului urmator nasterii creantei). Daca creditorii dvs. sunt persoane juridice , fizice,... atunci dreptul de a cere si obtine executare silita se prescrie in termen de 3 ani de la data cand se nastre dreptul de a executa silit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia / perimarea executarii silite utilizator nou utilizator nou Am luat un credit de nevoi personale de 10 mii euro de la BRD , far agiranti sau garantii , numai pe baza adeverintei de salar pe care era atunci trecuta suma ... (vezi toată discuția)
Prescriere executare silita Catherina Catherina Buna ziua , am castigat in instanta un proces cu banca .Adica mai exact un contract de credit cu ipoteca s-a constatat ca s-a prescris si in acelasi timp ... (vezi toată discuția)
Executare silita EastAndrei EastAndrei Daca am primit instiintare de la BIROU EXECUTORESC prin care am fost instiintat ca am fost executat silit ptr suma de 42.000 lei in cat timp se prescrie ? Adik ... (vezi toată discuția)