avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... angajare raspundere fost administrator
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

angajare raspundere fost administrator

Am avut o societate pe care am cesionat-o unor persoane din ziar. La acea data se formulase o cerere de intrare in insolventa dar care a avut termen 9 luni mai tarziu de momentul cesionarii. Acum lichidatorul face cerere de angajare a raspunderii mele. Precizez ca nu are cum sa aiba documente cu care sa ma incrimineze deoarece persoanele carora le-am cesionat firma nu tin documentele ce le preiau cu ocazia unor cesionari, deci se va merge pe presupuneri. Mai mult, lichidatorul a cerut atragerea raspunderii cu art 137 din legea 64/1995 (sau cel putin asa apare pe portal). Cum poate intemeia atragerea raspunderii mele ca fost administrator daca nu are documente?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 20:37, 12 Octombrie 2010
Cum poate intemeia atragerea raspunderii mele ca fost administrator daca nu are documente?

O sa fiti citat de catre instanta cu o copie dupa cererea formulata
Deci mai asteptati ...
Astept, oricum n-am alta solutie. Dar cum face sa ceara raspunderea conform unei legi vechi? Grefiera imi vine greu sa cred ca a scris gresit. Conform legii 85 e cam greu sa imi atraga raspunderea si poate s-o fi gandit lichidatorul ca daca nu urmaresc si nu ma prezint, poate reuseste sa-mi atraga raspunderea. Nu spun ca moral nu as putea fi considerat vinovat insa legal situatia cum sta?
Conform legii 85 e cam greu sa imi atraga raspunderea si poate s-o fi gandit lichidatorul ca daca nu urmaresc si nu ma prezint, poate reuseste sa-mi atraga raspunderea. Nu spun ca moral nu as putea fi considerat vinovat insa legal situatia cum sta?

Teoretic vi se poate atrage raspunderea personala patrimoniala in conformitate cu prevederile art 138 din lege 85/2006, dar fara a vedea concret cererea si motivele nu puteti formula apararea.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa Vasile1952 Vasile1952 Buna seara! Dragi membri ai Forumului, va rog sa m ajutati in rezolvarea unei probleme: Actiunea atragerii raspunderii a fost formulata impotriva mea de ... (vezi toată discuția)
Societate radiata din registrul comertului aleodor27 aleodor27 Printr-o hotarare judecatoreasca s-a dispus inchiderea procedurii insolventei unei societati si radierea sa din registrul comertului. Se mai pot recupera ... (vezi toată discuția)
Cesionare ginan ginan Daca s-au cesionat partile sociale ale unui srl cu datorii la buget in baza unui proces verbal de predare -primire insotit de balanta cu predarea activelor ... (vezi toată discuția)