avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice cum e cu 85%?
Discuție deschisă în Achiziţii publice

cum e cu 85%?

Potrivit prevederilor OUG 925/2006 actualizata, o oferta prezinta un pret aparent neobisnuit de scazut raportat la ce urmeaza a se executa, furniza sau presta, daca pretul ofertat, fara TVA, reprezinta mai utin de 85% din valoarea estimata a contractului respectiv.:O
Pentru a justifica un astfel de pret, ofertantul, la solicitarea AC trebuie sa puna la dispozitie diverse documente.:rtfm:
Avand in vedere ca legislatia nu este foarte clara in aceasta privinta, ramanand la latitudinea AC sa stabileasca daca un pret este sau nu neobisnuit de scazut, nu vad care mai este rostul acestei prevederi.:slap:
O oferta care reprezinta doar 30% din valoarea estimata a contractului poate fi acceptata?
Intreb pentru ca ieri am participat la o licitatie unde altii au ofertat niste preturi de toata jena (sub 30%):thumbdown:
Cel mai recent răspuns: ContSters15910 , utilizator 05:01, 15 Octombrie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc de indrumare;cunosc legislatia in domeniu. :D De cand cu criza am participat la f. multe licitatii si cunosc f. bine prevederile HG 925, OUG 34 etc. :P
Nelamurirea mea este legata de ce inseamna de fapt " pret aparent neobisnuit de scazut" si mai ales care sunt criteriile dupa care AC stabileste daca un pret este neobisnuit de scazut sau nu. Parerea mea este ca prevederile HG 925 lasa loc de multe interpretari si permit atribuirea contractelor pe criterii subiective.
Ex: la ultima licitatie la care am participat, reprezentantii AC s-au plans de preturile f. mici cu care au venit majoritatea firmelor, spunand ca ei nu vad cum vor putea sa presteze servicii de calitate la asemenea preturi, iar cand am ridicat problema pretului aparent neobisnuit de scazut, mi s-a raspuns ca, tot de catre reprezentantii AC ca, teroretic, ofertantul cu pretul cel mai mic, poate, daca vrea, sa presteze o parte din servicii cu titlu gratuit, sub forma de donatie:-/
Sub 85% se cer obligatoriu clarificari(art. 36^1,alin1. si 2.). HG925 nu poate specifica mai clar decat o face la art.36^1, alin3), ce anume clarificari sa ceri.
O intrebare: competenta material sa judece o ordonanta de plata cu temei 119/2007, este judecatoria sau tribunalul.este vorba de un contract de achizitii publice val. 3oo milioane lei vechi
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Pret neobisnuit de scazut dddimitriu dddimitriu Am castigat o licitatie - criteriul: pretul cel mai scazut - la diferenta de 43 lei (patruzecisitrei!!) fata de o alta firma. AC imi solicita raspuns si ... (vezi toată discuția)
Oferta sub 85% din valoarea estimata milica68 milica68 Daca toti ofertantii au depus oferte sub 85% din valoarea estimata a contractului de lucrari ce pot face ? (vezi toată discuția)
Criteriu de atribuire: pretul cel mai scazut Irina Carina Irina Carina Cat de scazut poate fi pretul in cazul participarii la o licitatie la care criteriul de atribuire este chiar pretul cel mai scazut (fara a fi considerat pret ... (vezi toată discuția)