avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Speta privind relatia locator/locatar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Speta privind relatia locator/locatar

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta:

A ii inchiriaza lui B un imobil. Dupa o luna, datorita vechimii, se defecteaza bateria de la baie.
Cine plateste reparatiile in acest caz ?

Se aplica prevederile art.29 lit. a ( "Chiriasul are urmatoarele obligatii: a) sa efectueze lucrari de intretinere, reparatii sau inlocuire a elementelor de constructii si instalatii din folosinta exclusiva" ) sau prevederile art. 1448 din Codul Civil ("Nici una din reparatiile reputate locative nu cad în sarcina locatarului când stricãciunile au fost cauzate prin vechime sau fortã majorã." ) ?

Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 12 Octombrie 2010
Gaby811, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gaby811 , utilizator 21:48, 12 Octombrie 2010
Daca s-a deteriorat din cauza vechimii, proprietarul trebuie sa o inlocuiasca, iar daca datorita urgentei totusi a schimbat-o locatarul, locatorul trebuie sa ii dea banii, in temeiul gestiunii de afaceri.
Asa ma gandeam si eu insa nu eram sigur. Multumesc mult pentru raspuns. O seara placuta. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de zugravire- sarcina proprietarului MuggedinRomania MuggedinRomania Am inteles, si as vrea doar sa mi se confirme, ca in ceea ce priveste cheltuielile de zugravire intr-un apartament, acestea cad in sarcina ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere: cine trebuie să înlocuiască/repare frigiderele și televizoarele defecte? chiriașul pretinde că s-au stricat și solicită unele noi alexberi alexberi M-ar interesa, in cazul uni contract de inchiriere pe 3 ani, ce parere aveti despre cine ar trebui sa se ocupe de inlocuirea sau repararea celor 3 frigidere si ... (vezi toată discuția)
Care sunt reparatiile pe care chiriasul e obligat sa le plateasca? EAgache EAgache Buna ziua, as dori sa aflu care sunt reparatiile pe care chiriasul unui apartament e obligat sa le plateasca, pt ca textul legii nu mi se pare deloc clar. ... (vezi toată discuția)