avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Procedura in instanta proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Procedura in instanta proces penal

Pentru un proces cu cate zile inainte de termenul de judecata se trimite citatie pentru prezentare in instanta?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 19:55, 26 Octombrie 2010
Pentru lipsa de apare in penal se pot acorda si termene mai scurte,in functie de agenda instantei de judecata.
Trebuie sa primiti citatie si trebuiesc citate toate partile.
In dosarul penal sunt 3 invinuiti. Prin oronanta procurorului s-a dispus scoaterea de sub urmarire penal a doi dintre invinuiti (notar si avocat) iar pentru cel de al treilea s-a mentionat ca se va continua cercetarea si se va declina competenta la Parchetul de pe langa Judecatorie. Am facut plangere impotriva rezolutiilor procurorului si am depus-o la Curtea de Apel. Am avut termen si am constatat ca din cei trei intimati au fost citati decat 2, respectiv, avocatul si notarul. Daca plangerea a fost formulata impotriva rezolutiilor procurorului cea de a treia persoana trebuia sa fie sau nu inclusa in dosar?
Cu stima
Nu trebuia citata si a treia persoana. Plangerea vizeaza solutia de netrimitere in judecata a notarului si a avocatului. Pentru cealalata persoana cercetarile continua, deci in prezent nu s-a dat o solutie de netrimitere. In aceste conditii pentru ce sa va plangeti, ca doar aveti interesul sa continuie cercetarile fata de el!? (a se vedea disp art 278 indice 1 C.p.p.). Veti face plangere si fata de aceasta persoana doar in eventualitatea in care procurorul nu o va trimite in judecata in viitor!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Va multumesc dle. av. Feteanu pentru raspuns.
In acest caz daca prin ordonanta procurorului s-a dispus trimiterea dosarului la Parchetul de pe langa Judecatorie pentru cea de a treia persoana, se vor continua cercetarile si functie de rezultate se va trimite sau nu in judecata?
Pentru falsurile ( 4 documente) realizate la cabinet de notar si avocat cum se vor anula? Prin instanta civila? Tot la Curtea de Apel sau prin Judecatoria din judetul unde isi au sediul acestia? Ce implica acest lucru?
Cu stima
Este corect din punct de vedere juridic ca o persoana implicata intr-un dosar penal sa depuna inscrisuri depuse de mine intr-un dosar de partaj, in sensul ca a extras fraze din cereri pe care le-a lipit ca si cum ar forma un context anume, fara a avea semnatura de veridicitate, stampila judecatoriei ori alt indiciu care ar atesta ca intr-adevar frazele respective nu au fost scoase din context?
Cu stima

Alte discuții în legătură

Lipsa procedura in dosar ce are ca obiect plangerea impotriva rez procurorului desirelia75 desirelia75 este posibila amanarea cauzei ptr lipsa procedura intr-un dosar penal ce are ca obiect -plângere împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva ordonantei procurorului Nina1 Nina1 Buna ziua, S-a dispus ordonanta procurorului intr-un dosar penal privind infractiuni de fals si uz de fals in care doi din trei faptuitori au fost scosi de ... (vezi toată discuția)
Pot cere judecarea in lipsa a intimatului intr-o plangere penala? ContSters282078 ContSters282078 Buna ziua. Dupa ce am primit Neinceperea Urmaririi Penale de la Politie si de la Prim-Procuror la o plangere penala impotriva cuiva, am depus plangere la ... (vezi toată discuția)