avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale actionari
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

actionari

Registrul actionarilor unui S.A poate fi tinut doar la sediul societatii sau evidenta actionarilor ar trebuii tinuta si intr-un registru independent? :help:
Cel mai recent răspuns: ContSters154162 , utilizator 11:55, 13 Octombrie 2010
Art. 180 Legea 31/1990


(1) Societatea comerciala poate contracta cu o societate de registru independent privat tinerea registrului actionarilor in sistem computerizat si efectuarea inregistrarilor si a altor operatiuni legate de acest registru.

(2) Dispozitiile alineatului precedent sunt aplicabile, in mod corespunzator, si in ceea ce priveste registrul obligatiunilor.

(3) Tinerea registrului actionarilor si/sau a registrului obligatiunilor de catre o societate de registru independent autorizat este obligatorie in cazurile prevazute de lege.

(4) In cazul in care registrul actionarilor este tinut de catre o societate de registru independent autorizata, este obligatorie mentionarea in registrul comertului a firmei si a sediului acesteia, precum si a oricaror modificari intervenite cu privire la aceste elemente de identificare.
Care sunt cazurile obligatorii la care se face referire in aliniatul 3?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actionari s.a zerognost zerognost Exista posibilitatea legala ca actionarii unei societati pe actiuni sa nu fie mentionati in certificatul constatator eliberat de registrul comertului si sa ... (vezi toată discuția)
Cesiune firma - cesiuni parti sociale firma fcostea fcostea Buna seara, Doresc sa stiu daca exista vre-un termen de notificare la ORC a cesiunii de parti sociale. De ex: o societate X este actionar majoritar la o ... (vezi toată discuția)
Structura actionariat Anny2009 Anny2009 Credeti ca e obligatorie inregistrarea la registrul comertului a noii structuri a actionariatului( din 100% persoane fizice in 70% persoana juridica + 30% ... (vezi toată discuția)