avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... aplicare contaventie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

aplicare contaventie

In baza hotararii CL 65/2010 Politia Municipiului Gherla a fost imputernicita cu constatarea si aplicare sanctiunilor legate de parcarile de pe raza municipiului. Daca Politia nu se sesiseaza poate fi constransa sa constate si sa aplice aceste sanctiuni?
Cel mai recent răspuns: marosan emil , utilizator 13:45, 13 Octombrie 2010
Daca politia nu se sesiseaza ,exista posibilitatea ca terti interesati sa sesiseze oficial politia ,cu scopul apararii drepturilor si intereselor legitime , pentru aplicarea si respectarea unitara a dispozitiilor in vigoare
ynocentta a scris:

Daca politia nu se sesiseaza ,exista posibilitatea ca terti interesati sa sesiseze oficial politia ,cu scopul apararii drepturilor si intereselor legitime , pentru aplicarea si respectarea unitara a dispozitiilor in vigoare

daca aceasta parcare se situeaza in fata terenului meu, pot sa ma consier tert interesat?
Datele furnizate sunt insuficiente pentru a lamuri circumstantele prin care apreciati ca va sunt lezate drepturile si interesele legitime
Teoretic,daca puteti proba restrictionarea/ingradirea drepturilor/intereselor dvs legitime ,va puteti considera tert interesat
ynocentta a scris:

Datele furnizate sunt insuficiente pentru a lamuri circumstantele prin care apreciati ca va sunt lezate drepturile si interesele legitime
Teoretic,daca puteti proba restrictionarea/ingradirea drepturilor/intereselor dvs legitime ,va puteti considera tert interesat

practic persoanele care au inchiriat acele locuri de parcare au amplasat in loc de masini garaje mobile, blocandu-mi astfel accesul la terenul meu, care are un front de 50 m - exista un numar de 12 garaje amplasate in fata terenului la 10 cm de terenul meu. Pana acum terenul era drum, dara printr-o hotarare a CL spatiile respective au fost tranformate in parcari si concesionate proprietarilor de garaje
Incercati o sesizare a autoritatilor in legatura cu aceasta situatie, eventual inaintati un memoriu. Pana la urma acestea vor decide ce este de facut sau pot sa va indrume inspre rezolvarea situatiei.

Alte discuții în legătură

Blocare voluntara acces garaj nutedu nutedu Va scriu pentru ca am nevoie de un sfat la problema mea. Stau intr-un bloc de 4 etaje si doar cativa proprietari din bloc au garaje (si eu fac parte din ... (vezi toată discuția)
Ce lege incalca politia, care nu amenda masina care parcheaza ... laura654 laura654 Ce lege incalca politia, care nu amenda masina care parcheaza neregulamentar ca masina apartine unui politist? Ce sanctiune il asteapta? multumesc (vezi toată discuția)
Legislatie parcari RoraM RoraM buna ziua, am parcat masina pe un loc nemarcat ca fiind parcare, langa o parcare cu abanonament. Proprietarul parcarii a chemat politia locala si am primit ... (vezi toată discuția)