avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce pedeapsa se aplica?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce pedeapsa se aplica?

Ce pedeapsa se aplica unei persoane pusa sub invinuire pentru infractiunile prevazute de art. 290 Cod penal , art. 26 raportat la art. 289 Cod penal, art. 291 Cod penal?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:47, 20 Aprilie 2011
Nu cred ca cei 2 au fost scosi de sub urmarire penala intrucat ati folosit termenul de "faptuitori", eventual s-a dat solutia de "neincepere a urmaririi penale"
Parte civila va veti putea constitui doar in fata instantei investita cu solutionarea dosarului penal inaintat de procuror pe baza unui rechizitoriu.
Inteleg ca prima dvs plangere a fost facuta catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel, iar solutia procurorului ati atacat-o la procurorul ierarhic superior, care solutie ati atacat-o la Curtii de Apel.
Am inteles bine?
Buna seara! Risca o pedeapsa de 5 ani.In functie de probele dosarului si de antecedenta penala poate sa obtina si o pedeapsa mai mica si cu suspendare conditionata. In rest nu trebuie sa va bateti dvs. capul pentru ca este treaba de avocat. Mult succes!
Imi cer scuze si rectific: Cei doi "faptuitori" au fost pusi sub invinuire pentru infractiuni prevazute de: unul dintre "faptuitori" art. 289 Cp si art. 246 C.p , al doilea pentru art. 291 Cp si art. 246 s-a dat inceperea urmaririi penale iar in ordonanta li s-a dispus scoaterea de sub urmarire penala si amanda administrativa .

Plangerea a fost inregistrata la Parchet de pe langa Judecatorie, de aici s-a trimis dosarul la Parchetul de pe langa Curtea de Apel (un "faptuitor" este notar public, cel de al doilea este avocat, al treilea persoana fizica dar si juridica ). S-a facut cercetarea la Parchetul de pe langa Curtea de Apel , au fost pusi toti 3 sub invinuire, s-a inceput urmarirea penala iar in momentul in care s-a dispus ordonanta procuroruli pe cei doi - notar si avocat- i-a scos de sub urmarire penala. Am contestat rezolutia data de procurorul de caz. Procurorul general a dat aceeasi rezolutie copiata cu punct si virgula din cea data de procurorul de caz. Ca atare, am facut plangere in termenul legal de 20 de zile la Curtea de Apel impotriva rezolutiilor dispuse de procur art. 278 ind 1 Cpp.

Doresc ca acest dosar sa nu fie disjuns, sa se cerceteze cauza corect pentru ca s-au facut si expertizele grafice pe documente si s-a demonstrat ca eu nu am semnat nici un document din cele peste 20 de documente realizate in fals prin contrafacerea semnaturii mele in decursul a 3 ani.
Am citit si Codul penal si Codul de procedura penala dar nu m-am lamurit de ce s-a procedat asa.
Cum se procedeaza?
Cu stima
Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2010
Nina1, utilizator
Nu cunosc dosarul, dar in fata instantei propuneti si administrati toate probele.
Notarul si avocatul au fost scosi de sub urmarire penala pe motiv ca nu a rezultat o vatamare certa a intereselor partii vatamate . Nu stiu ce se intelege prin "vatamare certa" din moment ce pe baza documentelor realizate la notar si cabinet de avocat s-au derulat falsurile timp de 3 ani. La notar s-a intocmit procura in fals si specimen de semnatura ce au declansat sirul de falsuri, iar la cabinet de avocat s-au facut Actul constitutiv al unei firme actualizat si act aditional la actul constitutiv actualizat al firmei. Pe firma respectiva s-a facut evaziune fiscala, lucrul ce l-am sesizat prin depunerea actelor financiar contabile obtinute de catre mine de la AFP si Orc si nu s-a dispus nici o masura nici in privinta aceasta.

In aceasta maniera cea de a treia persoana poate fi scos de sub urmarire penala printr-un art. 18 ind. 1?

Cu stima

Alte discuții în legătură

Incadrarea faptelor Nina1 Nina1 Buna ziua Ce implica art. 289, 290 raportat la art. 26 si art 291 cp? Care este pedeapsa ce se aplica pentru aceste incadrari? Cu stima (vezi toată discuția)
Incadrare juridica Nina1 Nina1 Buna seara, Pentru o persoana s-a dispus inceperea urmaririi penale ca invinuit pentru savarsirea infractiunii de fals intelectual si uzul de fals. Aceasta ... (vezi toată discuția)
Dosar penal - nelamuriri Nina1 Nina1 S-a format un dosar penal ca urmare a plangerilor pentru infractiuni de fals si uz de fals impotriva a trei persoane: o persoana fizica ce a realizat falsuri ... (vezi toată discuția)