avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citare corecta in procesul penal !?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citare corecta in procesul penal !?

In urma unei plangeri penale pe art.307 Cp, la Parchet s-a ajuns in Instanta , dandu-se NUP , de catre procuror !!
Am primit citatie pe 11, iar pe 14 este primul termen , este corecta citarea ??...aici in penal sunt aplicabile prevederile art,89 alin.2 din cpc
, referitoare la termenul de 5 zile ??
Eu sunt petentul , considerati ca ar trebui sa ma prezint , facand aproape ..imposibilul !!??
Multumesc , astept un sfat ...urgent !!!!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2010
tutu12, utilizator
Daca apreciati ca temenul de judecata a fost comunicat cu incalcarea prevederilor in vigoare ,iar obligatiile personale/profesionale ,va impiedica sa fiti prezent la data si ora comunicate in citatie,aveti dreptul legal sa informati instanta .
Daca detineti probe temeinice ,puteti anexa la cerere dovada care sa ateste eventuala dvs lipsa din localitate la termenul comunicat in citatie
De prezentat trebuie sa va prezentati pt ca sunteti citat, dar aveti posibilitatea sa solicitati o amanare tinand cont de faptul ca nu ati avut decat 3 zile la dispozitie pt a va pregati apararea-timp insuficient.(office@pelinari.ro)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva rezolutiei prim procurorului mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac in urmatoarea situatie: Cineva mi-a facut plangere penala pe motiv ca i-am infirmat o adeverinta de grupa ... (vezi toată discuția)
Calea de atac impotriva incheierii pronuntate in procedura prevazuta de 340 cpp ionita_emil ionita_emil Speta este urmatoarea: Eu am formulat o plangere penala . O a doua persoana a formulat o plangere similara. Procurorul a dispus reunirea dosarelor Procurorul ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotarari judecatoresti costynel costynel va rog frumos sami dati un sfat;am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila cu program de vizita al unui minor de 5 ani obtinut din afara ... (vezi toată discuția)