buna ziua, as dori sa ma lamuriti cu un subiect foarte delicat,suntem trei frati,tatal nostru a decedat in luna iulie,la data respectiva era casatorit cu a doua sotie,dar!aici este marea mea problema..tatal meu a intentat mamei mele proces de divort acum 30 de ani,la castigat in prima instanta ,apoi mama a facut recurs si a castigat acel recurs fiind si hotarare definitiva adica ramanand sotia lui pana la moarte...tatal meu intre cele doua procese,mai exact dupa divort sa casatorit legal cu a doua sotie...acum intrebarea mea este,daca pot sa fac ceva anume care sa anuleze acel certificat de casatorie al tatalui meu cu cea doamna sau daca pot sa fac ceva care sa demonstreze faptul ca tata a fost bigam,si astfel sa declar nula casatoria ,iar succesiunea sa se desfasoare intre cei trei frati fara sotie...multumesc
Puteti merge fie la evidenta populatiei SEIP sau la biroul de stare civila din cadrul Primariei si sa cereti o copie dupa toate certificatele de casatorie ale tatalui.
Nu pot sa nu remarc ca numele dvs. este Memet, deci tatal este musulman.
Nu cumva s-a "casatorit" doar religios cu a doua nevasta, conform canonului islamic?
nu dnule alberto,sau casatorit la starea civila din cadrul primariei,asta sunt sigura,voi reveni in cel mai scurt timp cu rezultatele cercetarilor acestui fapt...azi am intrevedere cu o dna avocat sa vedem ce vom intreprinde in continuare...la biroul de stare civila mi s-a comunicat ca nu mai elbereaza duplicate si nici de extras nu poate fii vorba decat daca face o cerere un avocat sau notar!de luni cred ca voi avea un raspuns,va astept atunci pe forum sa scrieti parerile dvs,va multumesc pentru atentia acordata...o zi cat mai bn...memet leila
Buna ziua,dupa 6 ani!! mda,iata ,am ajuns iata in proces cu doamna"sotie supravietuitoare",ne-a dat in judecata dupa dezbaterea succesiunii fiindca la partaj nu am fost de acord toate partile,noi cei trei copii ai defunctului si dumneaei "sotia supravietuitoare" Ieri am primit o citatie si un dosar de la tribunal in care "sotia"tatalui meu ne-a dat in judecata cerand ca una din proprietati sa ii fie atribuita in natura in totalitate,aratand cu inscrisuri ca locuieste acolo de cand proprietatea a fost achizitionata impreuna cu tatal meu,dorind sa ne plateasca sulta pentru partea ce ne revine noua,iar a doua proprietate sa ne revina noua copiilor si sa ii platim sulta pentru partea ce ii revine dumneaei...am fost sa discutam cu doamna avocat prezentandu-i dosarul ce il aveam primit de la tribunal,apoi am rugat sa se uite bine prin acele acte si mai ales la hotararea de divort din 26 mai 1983 ,proces intentat mamei mele de catre tatal meu pe care el l-a castigat,apoi la certificatul de casatorie al tatalui cu "sotia" supravietuitoare (a doua)din anul 1987,14 februarie...apoi i-am aratat recursul facut de mama mea pe care l-a castigat in decembrie 1983!! ULUITOR!!! a zis doamna avocat...N-am citit asa speta decat in carti...este un caz de scris in carti...mda...cum ziceam,interesant,nu?