e foarte interesant punctul dvs de vedere dna Romascanu,eu am sa spun de la inceput povestea ca sa aveti o idee asupra cazului sa nu dam cu presupusul...tata casatorit cu mama din 1961,a facut trei copii cu ea(fratii mei mai mari si cu mine)apoi i s-au aprins calcaile dupa doamna aceasta cu 20 de ani mai tanara prin anul 1980,au inceput la vremea respectiva si certurile intre parinti culminand cu plecarea tatalui de la domiciliu in anul urmator 1981...el,tata,a dobandit in timpul casatoriei cu mama mea o proprietate printr-un proces intentat rudelor sale(verii sai primari)care nu au fost de acord sa ii de-a si lui o parte din mostenirea de la bunica lor! Proprietatea (prima)care azi face parte din speta noastra alaturi de alta proprietate pe care a cumparat-o impreuna cu cea de-a doua sotie prin anii 2000.Deci in 1982 a intentat mamei mele un proces in care dorea divortul,in luna mai a anului '83 instanta i-a acordat castig de cauza tatalui hotarand desfacerea casatoriei parintilor mei,apoi mama a facut recurs pe care in luna decembrie '83 instanta l-a admis si chiar a decis anularea hotararii de divort pronuntata in luna mai.Mama mea prin Dna Avocat si-a sustinut cauza criticand hotararea instantei pentru nelegalitate si netemeinica sustinind in esenta ca instanta nu a apreciat corespunzator probatoriile administrate ,ca numai printr-o gresita apreciere a acestora s-a retinut ca si ea este vinovata de destramarea relatiilor de familie,cat timp singurul vinovat este reclamantul si ca efectiv ,cu toate ca acesta traieste in concubinaj cu o alta femeie si nu a avut un comportament corespunzator in timpul convietuirii,doreste sa reia convietuirea fata de perioada indelungata cat a trecut de la casatorie si fata de interesele copiilor.Instanta a analizat si declaratiile martorilor,precum si doamna avocat a mamei a aratat instantei ca ei au facut presupuneri si declaratii mincinoase,instanta nemailuand in calcul depozitiile lor ca fiind subiective insa a retinut esentialul dintr-un anumit punct de vedere ,atunci cand se refera la relatiile de concubinaj ale reclamantului cu o alta femeie,Astfel instanta admis cererea mamei mele si a hotarat sa anuleze divortul ! citez" Asa fiind si in baza art 312,pct 2, lit.a cod procedura civila,urmeaza a admite ca fondat recursul si a modifica sentinta recurata,in sensul respingerii ca nefondata a actiunii reclamantului. Pentru aceste motive in numele legii decide: in baza art 312,pct 2,lit a cod procedura civila: Admite recursul declarat de parata.....domiciliata....,importiva sentintei civile nr...din 26 mai 1983,pronuntata de Judecatoria....si in consecinta: Modifica sentinta recurata in sensul ca respinge ca nefondata actiunea de divort introdusa de reclamantul....domiciliat in...Definitiva.Pronuntata in sedinta publica,astazi 8 dec 1983"Pana aici am lamurit cum stau lucrurile,un divort urmat de un recurs in care instanta l-a anulat,deci casatoriti,vii si nevatamati pana la moarte parintii mei...astfel ca doamna cu care a trait in concubinaj inainte de divort,in timpul proceselor de divort si recurs, inca 4 ani pana s-au casatorit in 1987 si pana la moartea tatalui meu este aceeasi! astazi incercam sa indreptam greseala unui functionar caruia i s-a dat un act pe care nu la verificat si i-a casatorit,urmand a anula casatoria prin aceste documente pe care le detinem in acest proces intentat de aceasta doamna in care si-a aratat caracterul,rapacitatea si egoismul ...Nu am facut asta ca sa ne razbunam,eu fiind un om bun,am incercat alaturi de fratii mei sa ne comportam de-a lungul anilor ca niste copii buni si nu vitregi,acceptand-o pe doamna ca si sotia tatalui nostru,chiar vizitand-o des cu alimente fara a avea un motiv ascuns ci doar din grija fata de persoana ei...am acceptat si succesiunea in forma aceasta,toti 4 (fratii si ea),dar cand s-a ajuns la partaj si-a aratat rapacitatea,prin dorinta expresa de a fi a doua proprietate doar a ei 100% ,stiind totusi ca prima proprietate este prea mica(250 de metri patrati) pentru a locui toti 3 fratii in acelasi loc,neexistand posibilitatea de a construi fiecare din frati cate o casa,rugand-o sa renunte ca si mine in favoarea fratilor mei la cei 60 de metri din prima proprietate ca si asa nu avea ce face cu portiunea aceea ! eu locuiesc si acum cu chirie si am spus ca as dori sa stau in aceeasi curte cu dumneaei pe proprietatea a 2a,(670 de metri +casa)nedorind totusi decat cei 250 de metri din ceea ce ni se cuvin prin lege noua fratilor care ar fi fost dispusi sa mii cedeze mie sa imi fac si eu o casuta acolo...dar nu a fost de acord doamna,ne-a facut o tiganie cum rar am vazut la o doamna,desi noi am fost cat se poate de civilizati si chiar dornici sa aratam ca suntem copii buni,fara ganduri ascunse,dar nu am avut cu cine discuta,asa ca s-a ajuns la asta,ne-a dat in judecata iar noi am ales sa ne aparam cum stim noi mai bine,am plecat la razboi cu toate armele...daca doreste tiganie,tiganie sa fie,este alegerea ei..