avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general pfa pt contabilitate primara?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

pfa pt contabilitate primara?

Am terminat o facultate in domeniul contabilitatii, si as vrea sa tin contabilitatea unor srl-uri, dar nu stiu daca am voie. Am inteles ca trebuie sa-mi deschid un pfa ca sa pot face acest lucru si sa semnez actele. Dar problema este ca pentru a-mi deschide acest pfa, nu pot s-o fac doar cu diploma de facultate ci trebuie sa am autorizatie de contabil pe care o obtii de la C.E.C.C.A.R.. Cu stagiatura cu tot dureaza vreo 3 ani ca sa iei aceasta autorizatie. Altfel nu se poate? Cine lucreaza in domeniu poate ma ajuta.Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters145137 , utilizator 16:48, 16 Octombrie 2010
Poti sa-ti faci o SC pe CAEN 7414 (activitati de consultanta pt aface si management) , nu mai stiu daca in 2010 e acelasi.
multumesc pentru raspuns. eu ma tot intreb daca cei care tin contabilitate la diferite srl-uri au pfa, si mai ales acea autorizatie de la ceccar? P cei care ii cunosc eu la mine in zona nu au niciunul , dar practica.
poate ca sunt angajati cu contract de munca cu timp partial
poate ca se ocupa de contabilitate pana la bilant, iar pentru certificarea bilantului apeleaza la un expert , membru ceccar
Sunt mai multe posibilitati ...
Ca sa ai drept de libera practica a profesiei contabile, vezi OG 64/1994, trebuie sa fi expert contabil sau angajat cu studii superioare economice, asta pt a putea semna situatiile financiare ale societatilor, chiar daca se practica de catre multi ceea ce zici tu si ti-a fost recomandat mai sus este la limita legii, de fapt este 75% trecut de limita legii.(CAEN 7414 activitati de consultanta pt afaceri si management) Ca referinta legislativa vezi si in legea contabilitaii, in ce conditii poti conduce evidenta contabila a unei societati si semna bilanturile. Daca vrei sa faci o meserie din asta te sfatuiesc sa dai examenul la CECCAR.
P.S. de la CECCAR nu se obtine o autorizatie ci dreptul la libera practica, la fel cum avocatii trebuie sa intre in Barou pt a putea profesa liber...:)
Ultima modificare: Joi, 14 Octombrie 2010
Andreea Voicila, Contabil
Stii Cristina, persoane care tin contabilitate asa dupa ureche si fara studii, stiu si eu, important este cand vine vorba de persoana ta, sa te asiguri ca ceea ce faci este ok.

Alte discuții în legătură

Este necesar examenul c.e.c.a.r de contabil autorizat sau expert contabil?! cristina_virciu cristina_virciu Buna seara tuturor! Va rog, spune-ti-mi, daca este necesar sau obligatoriu, pt a profesa, sa dau examenul pt contabil autorizat sau expert contabil- ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl pentru contabilitate Contabiljunior Contabiljunior Buna ziua, In cazul unui absolvent de studii superioare + master de la academia de studii economice - fac. De contabilitate si informatica de gestiune, este ... (vezi toată discuția)
Masterat sau expert contabil Renata70 Renata70 Buna ziua, Nu stiu in ce categorie de intrebari ar trebui sa incadrez intrebarea mea. Va rog respectuos sa ma informati daca absolvirea unui masterat de ... (vezi toată discuția)