avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor masterat sau expert contabil
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

masterat sau expert contabil

Buna ziua,

Nu stiu in ce categorie de intrebari ar trebui sa incadrez intrebarea mea.
Va rog respectuos sa ma informati daca absolvirea unui masterat de expertiza contabila ( dupa absolvirea licentei de contabilitate si informatica de gestiune, 3 ani) este echivalent cu examenul de expert contabil CECCAR?
Am terminat cele 3 ani, mai sus mentionat si nu stiu sa decid continuarea, care ar fi mai avantajos, care are gradul mai inalt de calitate etc.?

Va multumes anticipat pentru pareri!!!

Cu respect,
Renata
Cel mai recent răspuns: anam79 , utilizator 13:36, 23 August 2011
Dupa mine ar fi mai indicat sa obtinei calitatea de expert contabil de la CECCAR. Facultatea pe care o veti absolvi, chiar daca are profil de expertiza contabila, nu poate echivala diploma eliberata la sfarsitul studiilor cu cea eliberata de CECCAR.
Cel putin asa cred, ca nu se poate. Dvs. nu v-ati interesat la sediul facultatii ce reprezinta pana la urma profilul respectiv?
Adevarul e ca nu m-am interesat dar ma tem ca as fi informat partinitor.Evident ca daca ma interesez la sediul facultatii, facultatea sustine ca masteratul este indicat a fi absolvit. Daca ma interesez la CECCAR, ei sustin contrariul. Dupa parerea mea ca profil este acelasi, 3 ani de contabilitate si informatica de gestiune + 2 ani de masterat in expertiza contabila si audit banuiesc ca este echivalent - CA PROFIL!!! - cu examenul de expert contabil CECCAR.
Intrebarea mea este daca si ca grad (rang) este acelasi sau care merita a fi terminat dupa cele 3 ani de facultate ( ULBS - ID).

Va multumesc oricum pentru parerea Dvs.!!!!
Facultatea de profil CIG si masterul in domeniu sunt una, iar calitatea de expert contabil CECCAR este alta. Daca te inscrii la master nu mai faci stagiul de 3 ani de la CECCAR; doar sustii examenul final. Deci calitatea de expert contabil o obtii NUMAI IN URMA EXAMENULUI DE LA CECCAR. Deci, bafta, si alege corect. Sincer, masterul iti este de un real folos doar daca vrei sa te angajezi la o firma de stat. La particular, nu conteaza. Si doar cu masterul, NU AI DREPT DE SEMNATURA IN CONTA, conf Legii Contabilitatii, decat ptr. firmele cu cifra de afaceri sub 35000 eur (conf reglem actuale).
Prin absolvitea masterului nu Mai dai examen de intrare la CECCAR, dar stagiaturA de 3 ani este obligatorie ! Depinde de tine de cat timp dispui ... Sau ce sti din contabilitate.:)
Masteratul si expertul contabill sunt doua notiuni distincte.
Masteratul este o "specializare" in conformitate cu Proiectul Bologna si expertul contabil este o recunoaste a experientei practice pe care ati dobandito in...timp..
Nu te poti numi "expert" fara PRACTICA.#-o

Alte discuții în legătură

Ceccar Adry90ana Adry90ana Buna seara, Sunt studenta in ultimul an la CIG (contabilitate si informatica de gestiune), Univ. Cuza, Iasi. Ma tot gandec sa dau mai departe la master la ... (vezi toată discuția)
Drept de semnatura emateiu emateiu Buna.Sunt economist intr-o firma de un an si ceva...am terminat \"finante-banci\" si master in \"audit si convergenta contabila\"...ce conditii ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
O cariera in contabilitate/audit sau in banci? Eddyyoyoo Eddyyoyoo Stimati utilizatori, Apelez la sfaturile dumneavoastra la urmatoarea dilema: O cariera pe termen lung in contabilitate/audit sau in banci? Eu studiez la ... (vezi toată discuția)