avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA este achizitie intracomunitara?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

este achizitie intracomunitara?

am intilnit urmatorul caz:
Cetatean roman cu rezidenta italiana are un camion cumparat pe numele lui din Italia.
Domnul vine in Romania si isi deschide o firma cu sediul in Romania
Face contract de inchiriere pe camionul respectiv intre pers fizica si firma, cu plata unei chirii.Camionul este folosit doar pe teritoriul Romaniei.
Totodata domnul este angajat la firma lui.
Intrebari:
Respectivul contract de inchiriere este achizitie intracomunitara?
Pe salariul domnului se plateste impozit pe venitul nerezidentilor ?
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 16:41, 13 Octombrie 2010
Punctual, consider ca:
1. In sensul definit de art. 130 indice 1 alin. (1) Cod fiscal, respectivul contract nu este achizitie comunitara, chiar daca poate parea a fi " obtinerea dreptului de a dispune, ca si un proprietar, de bunuri mobile corporale etc..". In sens strict juridic insa, posesorul unui bun prin inchiriere nu dispune de bun ca un proprietar, avind de exemplu inutilizabila tocmai dispozitia asupra bunului ca atribut intrinsec al proprietatii, adica dreptul de vanzare a bunului! (sic! =D>)
2. Nu se plateste acest impozit reglementat de Titlul V din Codul fiscal, tocmai pentru ca art.115 al.(2) lit.c din chiar titlul mentionat excepteaza veniturile obtinute de acestia din activitati dependente, trimitind la aplicarea titlurilor II sau III din Codul fiscal pentru impozitarea acestor venituri. Ori activitatea salarizata este prin excelenta una dependenta! Nu acelasi lucru se intampla cu actionarul sau administratorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe dividende pentru persoane juridice straine Maria Tulbure Maria Tulbure Va rog sa-mi spuneti, cat este impozitul pe dividende pentru persoane juridice straine; ca sa fiu mai explicita, ce impozit trebuie sa plateasca pe dividende o ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Firma a participat la o licitatie in Olanda si a achizitionat mai multe bunuri second-hand excavator, lift electric). Unele sunt pt firma altele pt revanzare. ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit TUDORICA56 TUDORICA56 Buna ziua, lucrez in Arabia Saudita cu contract de munca,.In aceasta tara nu se plateste impozit pe salariu(salariul este net).Vreau sa stiu daca in Romania ... (vezi toată discuția)