avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... imbolnavit in penitenciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

imbolnavit in penitenciar

Buna ziua! Fratele meu a fost eliberat conditionat in urma cu 1 luna. In tot acest timp a fost bolnav, s-a simtit foarte rau iar in urma cu o saptamana medicii l-au diagnosticat cu tbc si se pare ca mai ramane internat o luna.
Pentru toate acestea penitenciarul se face vinovat iar noi vrem sa ii dam in judecata.
As vrea sa stiu care sunt sansele de a castiga un astfel de proces.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:47, 14 Octombrie 2010
E adevarat ca trebuie sa discut si cu un avocat dar e destul de greu in momentul de fata din cauza financiara( mai ales de cand cu boala si spitale si bani pe analize etc).
De aceea am cerut sfatul dvs pt ca sa stiu care ar fi sansele de castig intr-un astfel de proces.
Daca situatia prezentata de dvs e conforma cu realitatea, mai ales ca a fost diagnosticat dupa o luna de la iesirea din Penitenciar (deoarece perioada de incubatie e mai mare decat 1 luna) atunci intr-adevar sansele dumneavoastra de castig sunt reale.
Atentie! Daunele materiale se dovedesc iar cele morale se invoca si se apreciaza de catre instanta
sanse reale ca sa ce ?
nu vreau sa par rautacios dar boala ,asa cum a contactat-o in penitenciar putea sa o ia si de pe strada sau de la un vizitator.
nu e sigur ca a contactat boala de la alta persoana privata de libertate.
mai mult daca spuneti ca a fost trimis si la un spital penitenciar pentru ce boala a fost trimis ?
daca era suspect de tbc iar spitalul penitenciar nu a depistat boala atunci ati avea ceva castig de cauza .
sigur e bolnav de tbc ?
mai mult daca pe timpul executarii pedepsei a fost scos la munca si mergea pe strada la munca si lua bacilul de la un civil de pe strada pe cine da in judecata ?
dansul stie in ce conditii si-a executat pedeapsa si daca dvs considerati ca aveti destule probe ati putea incerca.
succes
Cred ca "doberv" a observat corect esenta problemei,astfel cum reiese aceasta din relatarile dvs.
Dvs.trebuie sa faceti dovada in instanta ca imbolnavirea detinutului s-a produs in perioada arestului ,din motive imputabile locului de detentie,iar aceasta dovada se poate face numai prin expertiza medico-legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea drepturilor detinutilor anemary29 anemary29 cand unui detinut cardiac,operat acum 4 luni bypass-nu i se administreza medicamentele prescrise de medicul chirurg si aprobate de medicul penitenciarului unde ... (vezi toată discuția)
Problema angajare. urgent!!! frey frey Buna ziua! De curand am fost admis la un concurs organizat de un minister. Urmeaza formalitatile prevazute de lege, inclusiv examenul medical. Aici ar putea ... (vezi toată discuția)
Divort de sotia insarcinata AuraMariaPlaton AuraMariaPlaton buna ziua! Ma confront cu o situatie pe care nimeni nu si-o doreste mai ales o femeie insarcinata.De curand am fost sfatuita sa parasesc domiciliul in care ... (vezi toată discuția)