avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de sotia insarcinata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de sotia insarcinata

buna ziua!
Ma confront cu o situatie pe care nimeni nu si-o doreste mai ales o femeie insarcinata.De curand am fost sfatuita sa parasesc domiciliul in care locuiam alaturi de sotul meu si sora acestuia sub pretextul ca aceasta din urma ar fi fost diagnosticata cu TBC iar asta ar prezenta un risc pentru sarcina mea, in momentul in care am plecat din casa eram insarcinata in 18 saptamani.Am sperat ca lucrurile se vor rezolva si ca voi putea reveni in casa in care am investit sentimente si bani sau ca cel putin sotul meu va veni dupa mine si vom continua sa fim o familie, insa lucrurile nu au fost deloc asa.
Dupa aproximativ 2 saptamani cumnata mea s-a insors din spital iar in momentul respective I-am solicitat biletul de externare pentru a putea sa il prezint medicului care imi tine sub supraveghere sarcina si in felul acesta sa putem lua impreuna o decizie cu privire la investigatiile la care ar trebui sa fiu supusa ca sa stabilim riscul asupra sarcinii, insa aceasta a refuzat sa imi prezinte acest document sub pretextul ca ea nu este externata in mod legal si nici nu I-a fost pus diagnosticul final intrucat nu I-a venit rezultatul analizelor, este posibil asa ceva?
Eu consider ca toate aceste lucruri sunt facute cu scopul de a ma desparti pe mine de sotul meu.
In alta ordine de idei sotul meu refuza sa imi raspunda la telefon, in mod special seara intrucat programul lui de fiecare seara iesiri cu prietenii, spune el...de asemenea refuza sa imi acorde vreun sprijin material in ceea ce priveste costurile din timpul sarcinii...poate fi asta considerat abandon de familie?
In urma unui divort poate fi decazut din drepturile parintesti?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: virginiadoina , utilizator 09:40, 24 Octombrie 2014
Solutia pentru dumneavoastra este divortul . Dupa nasterea copilului solicitati drepturile acestuia iar daca aveti bunuri comune , faceti un partaj. Daca ati contribuit la imbunatatiri in locuinta proprietatea sotului, aveti un drept de creanta asupra acestora in cota de 1/2 din valoarea lor,
Nu cred ca la acest moment se poate vorbi despre abandon de familie (trebuiesc probate anumite suferinte fizice si morale in raport de cauzalitate cu parasirea, alungarea sau lasarea fara ajutor), cu atat mai mult cu cat d-voastra ati parasit domiciliul conjugal (bineinteles, ati fost oarecum fortata). Din pacate, putem insa discuta despre un eventual divort, insa ideal ar fi ca de dragul copilului ce va veni, sa gasiti puterea de a depasi aceasta situatie. Decaderea din drepturile parintesti are loc doar in cazuri extrem de grave si iar nu consider ca e cazul aici. Tatal va avea dreptul si obligatia sa se implice efectiv in activitatea de crestere si educare a copilului, chiar si in cazul unui eventual divort. Daca exista bunuri comune, putem vorbi si de partaj.
Va multumesc!
Si eu consider ca singura iesire din aceasta situatie este divortul, dar el sustine ca nu imi va da divortul niciodata, ce pot face sa simplific lucrurile si ca acest divort sa se termine cat mai repede, inainte sa nasc copilul pentru ca nu mi-as dori sa ma plimb prin judecatorii in loc sa ma ocup de cresterea copilului?Pot refuza ca acesta sa imi recunoasca copilul?
decaderea din drepturi este o actiune pe care o poate promova doar DAGSP-ul , nu dvs. si sin nici un caz prin divort. puteti divorta si solicita si pensie de intretinere pentru copil ( care se va naste pana la primul termen)
AuraMariaPlaton ,


Nu e dupa el, motiv de divort aveti si nu va tine nimeni in casatorie fortat. Sigur ca daca el nu e de acord, va dura mai mult.
Nu e necesar sa recunoasca copilul, e vb de un copil conceput si posibil ca va fi si nascut in casatorie si automat el ( actualul sot) va fi trecut la tata.

Alte discuții în legătură

Divort, decadere din drepturi mama ContSters205298 ContSters205298 Mama unui copil minor de 2 ani si 8 luni paraseste domiciliul cu copilul in forta ,traumatizeaza copilul,fara acordul tatalui (spunand ca isi taie venele ... (vezi toată discuția)
Plata investigatii medicale si spitalizare ELENA GABRIELA ELENA GABRIELA Am o nelamurire ???#-o#-o O persoana care este diagnosticata cu HIV si Tbc pulmonar,,,,, asigurat , pensionar pe caz de boala nerevizuibil, cu certificat de ... (vezi toată discuția)
Demonstrare diagnostic schizofrenie anasamuila anasamuila Buna Sotul a facut numai 6 luni de armata si a fost eliberat cu diagnostic tulburari nervoase de natura schizofenica. Sotia doreste decaderea din drepturile ... (vezi toată discuția)