avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indreptare eroare hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indreptare eroare hotarare judecatoreasca

Buna seara,
In cadrul unui dosar civil avand ca obiect litigiu de munca instanta s-a pronuntat "gresit" in ceea ce priveste doua capete de cerere in sensul ca au gresit datele exacte (perioadele de acordare drepturi salariale).
Pronuntarea inca nu s-a tehnoredactat spre a fi comunicata, abea a fost data "minuta".
Cum trebuie sa procedez pentru a indrepta aceasta eroare cat mai repede posibil, pana la comunicarea hoatararii?
Va rog, ma puteti ajuta cu un model de cerere in acest sens? Doresc sa indrept eroare numai pe aceste capete de cerere. Litigiu a avut 8 capete de cerere, celelalte solutionandu-se in mod corect
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:10, 10 Decembrie 2010
Am prezentat in mesajul postat anterior greseala.
Am omis sa mentionez ca pronuntarea s-a facut azi.
Se poate remedia prin cerere de indreptare a erorilor materiale numai pe punctele unde s-a gresit?
Cu stima
Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2010
Nina1, utilizator
Cererea de indreptare o puteti face numai pentru aspectele care s-au strecurat gresit in interiorul hotararii deja pronuntate.
In cererea de chemare in judecata am solicitat reintegrarea la locul de munca - instanta a acceptat aceasta reintregrare.
In acest caz nu era clar ca sa oblige intimata la plata salariilor de la data cuvenita(adica data la care s-a emis decizia) si pana la plata efectiva (adica pana la reintegrarea efectiva ) indexate, majorate si reactualizate?

In Cererea de indreptare a erorii materiale e corect sa motivez:
Pentru capetele de cerere 2, respectiv, 4, ce privesc obligarea intimatei la plata salariilor:
- plata salariilor pentru perioada 1 iulie 2007 - 1 ianuarie 2007 in suma de 1980 lei , suma indexata, majorata si reactualizata, reprezentand diferenta de salariu de la 440 lei/luna la 110lei/luna ce s-a realizat prin actul aditional la cim nr.. din 1 iulie 2007
- plata salariilor de la data cuvenita ( 1 ianuarie 2008, data intocmirii cererii de demisie ce a fost anexata la decizia nr... ) pana la plata efectiva ( pana la reintegrarea efectiva) indexate, majorate si reactualizate.

E corecta formularea?
Cu stima
Cererea de indreptare trebuie sa contina erorile care s-au strecurat in hotararea deja pronuntata ... de exemplu, in loc de 1980 lei de plata s-a trecut 1380 lei.
Perioadele corecte sunt :
- 1 iulie-1 ianuarie 2008 act aditional la cim= 6 luni
- 1 ianuarie 2008- pana la data reintegrarii efective adica anul 2010

pentru capatul de cerere nr. 2 in loc sa sa treaca perioada 1 iulie 2007 - 1 ianuarie 2008 s-a trecut 1 iulie 2007 - 1 august 2007

pentru capatul de cerere nr. 4 in loc sa se treaca plata salariilor de la data emiterii deciziei, respectiv 1 ianuarie 2008 si pana la plata efectiva, s-a trecut plata salariilor de la 1 august 2008 - 19 iunie 2009

Ori , dansii au dispus reintegrarea si cred ca ar fi trebuit ca perioada sa fie 1 ianuarie 2008 - reintegrarea efectiva la locul de munca (adica in 2010 dupa ce se comunica hotararea). Perioadele trecute de dumnealor nu ai nici continuitate : 1 iulie 2007-1august 2007 e gresit, actul aditional a fost din 1 iulie 2007 pana la 1 ianuarie 2008 iar la 1 ianuarie 2008 s-a emis decizia nu la 1 august 2008.

Cum procedez?
Cu stima

Alte discuții în legătură

Cum se poate solutiona un litigiu de munca? Nina1 Nina1 Buna seara, Deoarece mi s-a desfacut contractul de munca in mod abuziv si ilegal am actionat in judecata societatea angajatoare. In cererea de chemare in ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata litigiu de munca Nina1 Nina1 In cadrul unui dosar ce priveste un litigiu de munca ce pot fi considerate cheltuieli de judecata? Cu stima (vezi toată discuția)
Cai de atac si sesizarea forurilor superioare (csm) cristian.turturean cristian.turturean Buna ziua. Va rog frumos sa aveti amabilitatea de a ma ajuta cu un sfat privind rezolvarea in favoarea mea a unei spete. La data 09/02/2012 am depus la ... (vezi toată discuția)