avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Martor plecat in strainatate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Martor plecat in strainatate

partea vatamata solicita ca un martor sa fie adus din Italia pentru a fi ascultat inainte de finalizarea cercetarilor.exista cadru legal pentru aducerea acestuia in tara?
Se poate audia prin comisie rogatorie.
Despre ce infractiune e vorba?

av. Claudiu Lascoschi
art. 208 alin 1
martorul a fost cautat la domiciliu,unde s-a incheiat proces verbal cu sotia si s-a stabilit ca acesta este plecat in Italia...
Daca inculpatul are avocat angajat si cu sanse la suspendare nu cred ca are sens sa va ganditi la martor...intrucat sunt de parere ca martorul mu se va audia.
Instanta ,daca se staruie in audierea martorului,poate intreprinde demersurile necesare prin intermediul Ministerului Justitiei pentru a se efectua procedura de citare a martorului in Italia,cu conditia sa ii cunoasteti domiciliul exact al acestuia.

Alte discuții în legătură

Martor cheie in strainatate - trebuie audiat ? - cum se va aduce sau se va face audierea ? oanaportar oanaportar - ce se intampla daca 1 martor cheie ce trebuie audiat intr-un Dosar penal se afla in strainatate, in Italia ? - instanta penala il va audia sau nu ? - ... (vezi toată discuția)
Cetatean strain urmarit penal dar plecat din tara Micaly Micaly Buna ziua Un sfat va rog....intr-un dosar penal instanta a dispus inceperea urmaririi penale pentru 2 cetateni unul roman si altul strain. Acesta din urma a ... (vezi toată discuția)
Audierea martorilor in faza de urmarire penala alexandra.a1404 alexandra.a1404 As dori sa stiu daca audierea martorilor in faza de urmarire penala este obligatorie a se face in prezenta inculpatului sau a reprezentantului acestuia, atita ... (vezi toată discuția)