avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lege prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lege prima casa

sunt eligibil ? iata povestea, inainte de csatorie{1993} sotia mea ,a avut o garsoniera ,in 1994 octombrie, ne-am casatorit ,in mai1996 a vindut garsoniera,deci am prins si eu un an si si ceva ,intrebarea mea este ,eu sunt eligibil pentru programul prima casa ?.
Cel mai recent răspuns: ContSters89491 , utilizator 11:24, 14 Octombrie 2010
Buna ziua !
Daca respectivul imobil( de care faceti vorbire) nu a fost trecut si pe numele dumneavoastra dupa incheierea casatoriei, el fiind un bun obtinut de sotie in afara casatoriei, consider ca sunteti eligibil.
Conditiile generale( si pentru constructia de locuinte) de eligibilitate pentru acest program, conform legii sunt :
- trebuie sa faceti dovada cu o declaritie autentica pe propria raspundere ca nu ati detinut sau nu detineti o alta locuinta
- trebuie sa aveti in proprietate terenul pe care urmeaza sa construiti locuinta
- sa prezentati un proiect tehnic cu detaliile de executie a locuintei
- sa detineti o autorizatie de constructie
- sa aveti incheiat un contract de antrepriza cu o societate de constructii, iar in contractul de antrepriza sa fie stipulat termenul maxim de finalizare al constructiei (max. 18 luni)
- sa prezentati certificatul de atestare fiscala eliberat la cererea constructorului
- sa prezentati dovada constiturii de catre constructor a unei garantii de buna executie de 10% din valoarea totala a devizului estimativ de lucrari
- sa aveti un contract incheiat cu un diriginte de santier
- sa dispuneti de un avans de min. 5% din valoarea costului de construire
- sa constituiti un depozit colateral pentru garantarea dobanzii in valoare egala cu 3 rate de dobanda
- sa indepliniti conditiile specifice de eligibilitate pentru credit din punct de vedere al veniturilor.
Va sfatuiesc sa va prezentati la o banca in acest sens.
Cu stima !

multumesc pt.raspuns. nu actele au fost pe numele sotiei ,dar la vinzare am fost si eu chemat sa semnez .asta ma nedumereste.
Din punctul meu de vedere, aceasta conditie de eligibilitate o indepliniti, daca acea garsoniera a fost dobandita de catre sotie inainte de casatorie, a fost bun propriu al doamne...asa ca nu se poate considera ca dumneavoastra ati detinut o locuinta...deci puteti beneficia de acest program din acest punct de vedere.
Iar faptul ca ati semnat la momentul vanzarii...probabil s-a vrut evitarea unor situatii...s-a vrut o precautie...insa vanzarea se putea realiza si fara semnatura dumneavoastra..daca doamna facea dovada ca bunul este bun propriu si nu comun
Va multumesc ,pt. raspuns.
cu mare placere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eligibilitate prima casa libelula222000 libelula222000 Buna ziua, As dori sa supun atentiei urmatoarea nelamurire a mea. Incepand cu luna Octobrie 2009 am inteles ca s-au adus modificari legii \" Prima Casa\" in ... (vezi toată discuția)
Bun propriu - ce modifica imbunatatirile aduse? eugenion eugenion Sotia a cumparat o locuinta ca bun propriu( o casa la \"rosu\"). Ulterior am incheiat un contract de lucrari de constructii la aceasta casa(pentru o suma ... (vezi toată discuția)
Proprietate mihaita26 mihaita26 dacac procesul verbal de receptie al casei a fost incheiat la o luna dupa casatorie, la un eventual divort cu partaj, au ambii soti dreptul la cate 1/2 din ... (vezi toată discuția)