avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 202 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... INTIMATUL ARE DREPTUL SA FACA RECURS?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

INTIMATUL ARE DREPTUL SA FACA RECURS?

Petentul a deschis actiune la judecatorie , "plangere impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata". In cazul in care se decide retrimiterea in judecata a intimatului, acesta are dreptul sa faca recurs sau apel la aceasta hotarare?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Tubultoc , Avocat 11:19, 14 Octombrie 2010
Daca instanta a admis plangerea si considera ca probele existente la dosar sunt suficiente, va retine cauza spre judecare si in acest caz, intimatul va putea uza caile de atac doar dupa pronuntarea sentintei.
Daca plangerea a fost admisa dar instanta a considerat ca se impune trimiterea cauzei spre procuror in vederea redeschiderii urmaririi penale, hotararea judecatorului poate fi atacata cu recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia tribunalului- continuarea judecatii. suparattul suparattul La judecatorie,instanta de fond respinge ca nefondata plangerea impotriva ordonantei procurorului de NUP (s-a apreciat ca nu s-a depus plangere prealabila in ... (vezi toată discuția)
Cale de atac impotriva unei sentinte penale - art. 278^1 din c. proc. pen., multescu99 multescu99 Potrivit ART. 278^1 din C. Proc. Pen., (1) Dupa respingerea plangerii facute conform art. 275-278 impotriva rezolutiei de neincepere a urmaririi penale ... (vezi toată discuția)
Sunt chemat in instanta in calitate de intimat intr-un proces penal mariusicacristian mariusicacristian Buna ziua ! As dori sa aflu daca sunt chemat in instanta in calitate de intimat, intr-un proces penal , in care plangerea este facuta impotriva rezolutiilor ... (vezi toată discuția)