avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce drepturi am in cazul deschiderii succesiunii?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce drepturi am in cazul deschiderii succesiunii?

In primul rand, buna ziua si bine ca v-am gasit! Sunt f confunza pentru ca m-am trezit intr-o situatie destul de straina pentru mine . Am sa va explic pe scurt cum stau lucrurile si daca cineva ma va putea ajuta cu lamuriri, multumesc anticipat pentru timpul acordat.
Asadar, in urma cu un an de zile a decedat si mama tatalui meu, bunicul fiind decedat de ceva ani. Parintii mei s-au mutat cu bunica in urma cu 6 ani, intelegera dintre ei fiind initial de a le lasa casa cu acte. In fine , acest lucru nu s-a mai intamplat din motive lesne de inteles. Ceea ce este si mai tragic pentru noi, este ca in urma ceva timp a murit si tatal meu, mama si cei doi frati ai mei ramanand in casa bunicilor.
Asha...sa nu uit sa spun ca tatal meu mai avea inca 4 frati, toti avand acum pretentii la mostenire.Sora tatalui meu s-a decis sa deschida succesiunea pentru casa parinteasca si ceva pamant din cate am inteles.
As dori sa stiu ce drepturi are mama, sau ce drepturi avem noi, copiii, din aceasta mostenire. Eu sunt cea mai mare dintre fratii mei si am inteles ca eu i-as reprezenta. Vor putea vinde casa daca noi nu suntem de acord? Inca o data mii de multumiri si daca am omis sa spun ceva ce ar duce la neclaritatea situatiei im cer scuze.
Cel mai recent răspuns: emispinu , utilizator 17:37, 17 Ianuarie 2008
Fiind vorba de mai multe succesiuni si clase de mostenitori pentru un raspuns corect consultati un notar sau un avocat. Pe net este mai greu sa va elucideze cineva in mod judicios.
Tata a murit dupa bunica, asa e?
Si mai exact la mai mult de 6 luni dupa bunica?

O sa fie cam complicat, o sa aveti nevoie de un avocat. In cel mai rau caz voi tot aveti dreptul la 1/4 din casa si pamnaturile bunicilor si toate sansele sa ramaneti in casa dand celorlalti pamant si/sau parte in bani.
Mutumesc in primul rand ptr amabilitatea de a-mi raspunde. Nici nu ma asteptam sa fie prea simpla situatia in care se afla mama mea, caci pana la urma pentru ea m-as lupta. Eu din fericire am familia si casa mea. Si bineinteles ca am gresit un pic in susccesiunea faptelor, care vad ca ar conta (sau nu). Tatal meu a murit inaintea bunicii, mai exact bunica a murit la 5 luni dupa tata. Oricum va multumesc si orice sfat este binevenit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Marcumihaela Marcumihaela Buna ziua, Tatal meu a decedat in urma cu 2saptamani.Parintii mei au divortat cand aveam eu 2ani(acum am 30ani).Din cate stiu el nu a avut nici un bun pe ... (vezi toată discuția)
Fiu legitim dezmostenit total de mama si fratii lui marcu2809 marcu2809 buna seara incerc sa va explic cat mai scurt posibil. deci tatal meu a decedat in 2006 un an dupa tatal lui . mama si fratii lui (2) SAU GANDIT IN 2008 sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)