avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul la un teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul la un teren

Sunt infiata de bunica mea din partea tatalui(bunicul nu mai traia la infiere).Bunicii au avut ocasa care s-a demolat inainte de 89. Dupa 89 a depus dosar pentru recuperarea terenului tatal meu doar pe numele lui ca sa nu pierdem timpul toti cu rezolvarea problemelor legate de dosar. Dupa depunerea dosarului bunica a murit si tatal meu a renuntat in favoarea mea la orice mostenire dupa bunica. Acum de la primarie i se spune ca nu mai are dreptul la despagubiri deoarece certificatul de mostenitor este pe numele meu. Este corect acest lucru? Mentionez ca nu i-am facut imputernicire atunci sa se ocupe si in numele nostru ptr ca nu stiam ca va muri bunica.MAI SE POATE FACE CEVA?
Cel mai recent răspuns: Dan Cristi , Avocat 12:35, 14 Octombrie 2010
daca s-a facut succesiunea dupa moartea bunicului mostenitorii acestuia erau sotia supravietuitoare(bunica) si tatal
La moartea bunicii, mostenitorii sunt atat tatal cat si nepoata care a fost infiata(daca adoptia s-a facut cu efecte depline)...oricum ar fi ,ca urmare a renuntarii tatalui la mostenirea bunicii in favoarea dvs , dvs ati devenit unicul mostenitor al bunicii iar in masa succesorala este cuprins inclusiv dreptul cu privire la acest imobil, chiar daca nu e scris in certificatul de mostenitor(certificatul face dovada calitatii de mostenitor al bunicului/bunicii). Hotararea primariei este gresita si poate fi atacata in instanta in maxim 30 de zile de la comunicarea ei (pt ca este un act adm) [ link extern ] >

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare legea 10 giurgiu lacramioara giurgiu lacramioara Buna ziua, Sunt infiata de bunica mea din partea tatalui(dar dupa moartea bunicului). La moartea ei, tatal meu si fratele lui au renuntat in favoarea mea la ... (vezi toată discuția)
Drepturile de pe un teren de pe care s-a demolat o casa inainte de 89 giurgiu lacramioara giurgiu lacramioara Buna ziua, Sunt infiata de bunica mea din partea tatalui(dar dupa moartea bunicului). La moartea ei, tatal meu si fratele lui au renuntat in favoarea mea la ... (vezi toată discuția)
Dreptul la un teren de pe care s-a demolat ocasa inainte de 89 giurgiu lacramioara giurgiu lacramioara Buna ziua, Sunt infiata de bunica mea din partea tatalui(dar dupa moartea bunicului). La moartea ei, tatal meu si fratele lui au renuntat in favoarea mea la ... (vezi toată discuția)