avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune in granituire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune in granituire?

Tocmai ce am cumparat un teren si am o problema cu vecinul ca nu vrea sa ma lase sa intru. Fostul proprietar i l-a lasat sa cultive pe el una alta si acum eu vreau sa il delimitez de el, dar el nici nu vrea sa auda.
Ce e defacut?
Imi trebuie martori?
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 10:11, 16 Octombrie 2010
Incercati sa depuneti mai intai o plangere penala pentru tulburare de posesie.
S-ar putea sa aibe efectul dorit de dvs si este mai rapida decat un proces civil cu obiect granituirea suprafetelor de teren invecinate.
Daca interesele dvs nu vor fi satisfacute va trebui sa actionati vecinul in instanta pentru granituire. Este posibila dispunerea unei expertize tehnice topografice pentru delimitarea celor doua loturi invecinate.
Cu siguranta veti avea castig de cauza dar procesul ar putea dura foarte mult timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutarea gardului Adryann22 Adryann22 Buna ziua, Vin cu rugamintea la dumneavoastra de a ma invata ce pot face cu vecinii din stanga si dreapta mea pentru ca nu respecta hotarul de gard si exista ... (vezi toată discuția)
Care sunt căile prin care pot un obliga un vecin să mute gardul si sa mi recuperez terenul insusit abuziv de către vecin? Codrin75 Codrin75 Buna ziua. Am cumpărat un imobil in 2016, proprietatea având gard doar la strada si lateral cu un vecin, aceasta construind gardul lateral înainte de a ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie sau nu? TRAIAN78 TRAIAN78 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema si as dori cateva lamuriri, va rog In 2010 un vecin mi-a ocupat fara drept cca 400 mp, i-am facut plangere ... (vezi toată discuția)