avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inregistrare tardiva a decesului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inregistrare tardiva a decesului

va rog sa imi spuna si mie cineva cum se procedeaza cand s-a omis de catre familie declararea si inregistrarea decesului unei persoane moarte acum 17 ani. am incercat sa obtin avizul parchetului si am fost trimisa in instanta.ma poate indruma cineva? ce text de lege spune ca: intregistrarea tardiva a decesului se face doar ca urmare a unei hotarari judecatoresti? mentionez ca nu este disparitie si declarare judecatoreasca a mortii. omul a murit, a fost eliberat certificat medical constatator de deces si ingropat. din neglijenta sau din nestiinta nu s-au facut demersurile de inregistrare a decesului la primarie si nu exista un certificat de deces. cum poate fi obtinut acesta dupa 17 ani?:O
Cel mai recent răspuns: livia.mazare , utilizator 18:24, 18 Octombrie 2010
cititi Decretul nr.31/1954 si nr.32/1954.
care este legatura cu legea 119/1990 si cu declararea dupa termen a decesului. mentionez ca nu este vorba despre disparitie si necesitatea declararii judecatoresti a mortii. omul a murit, are certificat medical de constatare a decesului, este ingropat dar nbu are certificat de nastere. multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune imposibila... ContSters117274 ContSters117274 tata mort din 1987, iar mama moarta din 1989 fara a i se elibera certificat de deces. cum este poibila succesiunea??? (vezi toată discuția)
Persoana decedata fara certificat de deces petrica hrimiuc petrica hrimiuc Va salut si va supun spre analiza o speta mai diferita. Situatia de fapt se prezinta in felul urmator. O persoana decedeaza in data de 31 dec. 1989, ... (vezi toată discuția)
Declararea judecatoreasca a mortii MoniMi MoniMi As vrea daca se poate sa ma ajute cineva in legatura cu procedura declararii judecatoresti a mortii unei persoane disparute de mai bine de 4 ani. Noul cod ... (vezi toată discuția)