avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendarea contractului individual de munca prin ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendarea contractului individual de munca prin acordul partilor

Avem un salariat care a avut suspendat CIM un an de zile si doreste prelungirea suspendarii.In tot acest timp am avut angajat cu perioada determinata o alta persoana.Se mai poate prelungii suspendarea si pana la ce perioada maxim?
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 16:46, 15 Octombrie 2010
Prin suspendare CIM prin acordul partilor se intelege de fapt concediu fara plata, nu exista limita maxima.
Art.54 din Codul muncii stipuleaza ca suspendarea cu acordul partilor se poate acorda pentru studii-concediu fara plata sau pentru interese personale.Nu este prevazuta o limita maxima in cazul intereselor personale.
"Art. 54. [suspendarea prin acordul părţilor]
Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale. "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata cryingangel cryingangel Buna ziua, As dori cateva lamuriri in legatura cu concediul fara plata pentru motive personale .Am citit codul muncii si contractul colectiv de munca iar art. ... (vezi toată discuția)
Termen concediu fara plata madylumy madylumy buna ziua, am si eu o intrebare va rog: un salariat al unei societati doreste concediu fara plata pentru 4 luni deoarece are niste probleme familiare, i se ... (vezi toată discuția)
concediu fara plata pentru studii ionela11 ionela11 Buna ziua, Situatie: o angajata doreste concediu fara plata pentru examenul de prediploma de 5 zile. Se poate sa ii acorde angajatorul concediu fara plata ... (vezi toată discuția)