avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot sa cer anularea permisului?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot sa cer anularea permisului?

buna ziua.
acum un an am avut un evenimet rutier mio retinut permisul de conducere in vederea anularii si miau intocmit dosar penal. am depus pangere ca sami dea doovada pe perioada cat se solutioneaza cazul a fost refuzat. intretimp am mutat in ungaria adica fac naveta de acolo si am actele de resedinta.
intrebarea me ar fii: cum as putea eu so cer sami anuleze permisul de conducere sau o modalitate so scap de permisul asta ca atunci fac scoala din nou in ungaria dar nu vreau so apuc pana cand am permisul acesta si mie frica ca cine stie cat mai dureaza procesul si dupoa aia inca un an egzista vreo modalitate de a scapa de permis???
Cel mai recent răspuns: rares85 , utilizator 14:41, 14 Octombrie 2010
Permisul se anuleaza doar dupa terminarea procesului,atunci cand hotararea judecatoreasca ramane definitiva,asta in cazul in care sunteti gasit vinovat.Din cate stiu eu nu aveti dreptul sa faceti scoala de sofer decat dupa trecerea unei perioade de 1 an de la anularea permisulu in romania si in alta tara depinde de legislatia in vigoare.Interesativa in Ungaria daca aveti dreptul sa nu faceti scoala degeaba.Un astfel de proces poate dura si 1 an jumate,incercati cu o cerere de urgentare la prim procurorul parchetului.
Ultima modificare: Joi, 14 Octombrie 2010
rares85, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez? interesant artur8411 artur8411 buna seara azi am fost chemat la polititie in audienta de invinuit cu problema: sant acuzat cu inselatiune, abuz de incredere, si distrugere. dar nam ... (vezi toată discuția)
Pot sa obtin permisul in strainatate? artur8411 artur8411 Buna ziua Am si eu o problema mi-sa retinut permisul de conducere in vederea anulari acum aproape de 1ani jumate am facut o prostie si da suport consecintele ... (vezi toată discuția)
Se anuleaza permisul in cazul acesta? AchimLorand AchimLorand Buna seara , am si eu o mica intrebare , la acre nu dau nici cum de capat , unii zic ca nu se anuleaza altii zic ca se anuleaza ma refer avocati , si nu stiu ... (vezi toată discuția)