avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatii False...proceduri...18 ind. 1
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatii False...proceduri...18 ind. 1

Buna ziua,ma numesc Daniel ,am 21 de ani ,si in vara anului curent am lucrat intr`o spalatorie auto...ca spalator de masini. Intr`o (blestemata) zi de sambata seara la ora 20, o femeie cu sotul ei au intrat cu masina lor,un Mercedes model mai vechi,pentru a-si spala masina atat interior cat si exterior!Boxa mea era libera,deci sarcina mi`a revenit mie! Toate bune si frumoase,masina a fost spalata,DAR a doua zi dimineatza femeia respectiva a revenit la spalatorie, cu motivul ca ii lipseau din masina suma de 600 RON si 150 Euro. Mentionez ca nu am gasit bani in aceea masina dar femeia o tinea mare si tare ca ea i`a avut!!!Au urmat demersurile normale, declaratzii peste declaratzii la politie, amenintari din partea organelor "competente" vorba vine...ca asa e la noi in Romania! Recent am fost chemat DIN NOU (cam a 7`a oara) la politzie...pentru a ma pune sub invinuirea de furt calificat! Nu au existat dovezi,amprente,martori,chitante de la exchange ca femeia spusese ca banii ii skimbase la un exchange! Am dat test poligraf la care din cate am inteles rezultatul a iesit nul! De curand am fost informat de "organul" ce se ocupa de problema respectiva, ca dosarul s-a inaintat la parchet cu hotararea de 18 ind1!!! Daca se poate sa ma lamuritzi si pe mine cu mai multe...ce inseamna acest 18 ind1,...si carere ar fi demersurile sa o dau in judecata pe femeie pentru denunturi calomnioase sau cum se spune...nu stiu ca nu sunt in tema...si daka pot intenta procesul pe civil sau pe penal???si cum e mai bine???

Va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 21:35, 14 Octombrie 2010
Pentru Art. 18 indice 1 se aplica o sanctiune cu caracter administativ, intrucat fapta nu prezinta gradul de pericol al unei infractiuni.
Pentru denunt calomnios depuneti plangere la parchet si va constituiti parte civila , solicitand daune morale.
Este vorba de art.18 ind.1 din Codul Penal :
Art. 181. - Fapta care nu prezinta pericolul social al unei infractiuni
Nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, daca prin atingerea minima adusa uneia din valorile aparate de lege si prin continutul ei concret, fiind lipsita în mod vadit de importanta, nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni. La stabilirea în concret a gradului de pericol social se tine seama de modul si mijloacele de savârsire a faptei, de scopul urmarit, de împrejurarile în care fapta a fost comisa, de urmarea produsa sau care s-ar fi putut produce, precum si de persoana si conduita faptuitorului.

În cazul faptelor prevazute în prezentul articol, procurorul sau instanta aplica una din sanctiunile cu caracter administrativ prevazute în art. 91.

Testul poligraf,nu constituie o proba.
Daca nu sunt probe impotriva ta,cum de s-a mai inaintat dosarul ??? Ciudat !
A vazut cineva acei bani,ca ar fi existat in masina ? Chiar daca femeia ar fi schimbat lei in euro,asta nu dovedeste si faptul ca i-ar fi avut in masina...
Dar,suntem in Romania...Ghinionul nostru ca ne-am nascut intr-o astfel de tara.
Ultima modificare: Joi, 14 Octombrie 2010
gigelas, utilizator
i`a vazut sotul ei dar degeaba din cate stiu eu...rudele de gradul I nu se iau ca martori!!!Daniel
Aveti termen 20 de zile,sa formulati contestatie impotriva ordonantei procurorului,la procurorul ierarhic superior,iar daca acesta nu se va pronunta in 20 de zile,aveti posibilitatea sa va adresati cu contestatie instantei de judecata competente.
x_troni_k a scris:

i`a vazut sotul ei dar degeaba din cate stiu eu...rudele de gradul I nu se iau ca martori!!!Daniel

Intre sot si sotie,nu exista grad de rudenie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E patat cazierul meu??? mihaiesdaniel mihaiesdaniel Buna seara.as vrea sa stiu daca cazierul meu e curat avand in vedere ca am un dosar penal pe masa procurorilor(fapta nu e cine stie ce cred eu adica am condus ... (vezi toată discuția)
Acuzata de distrugere pe nedrept.va rog ajutati-ma cu un sfat maara maara Buna seara. Am nevoie de ajutor in urmatoarea problema: Anul trecut am fost acuzata ca am zgaraiat noaptea masina unei persoane si ca am fost vazuta de 2 ... (vezi toată discuția)
Acuzat de distrugere pol27 pol27 Buna ziua, am un proces cu vecinul meu care ma acuzat de distrugere de bunuri respectiv ca iam indoit portiera masini cu piciorul intentionat. au fost luate ... (vezi toată discuția)