avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... E patat cazierul meu???
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

E patat cazierul meu???

Buna seara.as vrea sa stiu daca cazierul meu e curat avand in vedere ca am un dosar penal pe masa procurorilor(fapta nu e cine stie ce cred eu adica am condus un autovehicul cu nr expirate)procurorul zice ca la dosarul meu se lucreaza momentan.eu as vrea sa plec din tara si am nevoie de cazier.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 00:33, 3 Martie 2009
Daca s-a inceput urmarirea penala impotriva dvs. acest fapt este consemnat in cazier .Intrebati procurorul daca s-a inceput urmarirea penala sau scoateti un cazier si veti vedea .
Daca numerele erau expirate - doar atat-, in general se merge pe 18 ind1 , solutia fiind neinceperea urmaririi penale.Anunta ca urmeaza sa pleci din tara, sa primesti o solutie buna si sa nu te incurce faptul ca "nu mai esti de gasit"
nu cred ca ar fi ceva in neregula cu cazierul tau atat vreme cat nu ai fost condamnat.cel mai bine du-te si-l scoate si vei vedea mentiunea de pe el.iti spun din propria experienta ca am solicitat cazier chiar cand aveam proces pe rol si era curat
buna seara, ce inseamna "18 ind1" ? in aceste ape ma scald si eu, ma intereseaza cum se poate solutiona un astfel de caz, chiar cu ajutor din partea unui avocat caci nu am foarte mult timp disponibil, prefer sa fiu reprezentat si aparat. multumesc
Ioan.K a scris:

buna seara, ce inseamna "18 ind1" ? in aceste ape ma scald si eu, ma intereseaza cum se poate solutiona un astfel de caz, chiar cu ajutor din partea unui avocat caci nu am foarte mult timp disponibil, prefer sa fiu reprezentat si aparat. multumesc


Se refera la acest articol din codul penal , pe care il redau:
ART. 18^1
Faptă care nu prezintă pericolul social al unei infracţiuni
Nu constituie infracţiune fapta prevăzută de legea penală, dacă prin atingerea minimă adusă uneia din valorile apărate de lege şi prin conţinutul ei concret, fiind lipsită în mod vădit de importanţă, nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni.
La stabilirea în concret a gradului de pericol social se ţine seama de modul şi mijloacele de săvârşire a faptei, de scopul urmărit, de împrejurările în care fapta a fost comisă, de urmarea produsă sau care s-ar fi putut produce, precum şi de persoana şi conduita făptuitorului.
În cazul faptelor prevăzute în prezentul articol, procurorul sau instanţa aplică una din sancţiunile cu caracter administrativ prevăzute în art. 91.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatii false...proceduri...18 ind. 1 x_troni_k x_troni_k Buna ziua,ma numesc Daniel ,am 21 de ani ,si in vara anului curent am lucrat intr`o spalatorie auto...ca spalator de masini. Intr`o (blestemata) zi de sambata ... (vezi toată discuția)
Furt calificat n3lutzu_me n3lutzu_me am urmatorul caz: 2 indivizi fura 3animale de casa, si le vand, cumparatorul stie k sunt furate. prejudiciul 1 000 lei cei 2 sunt prinsi, pagubitul isi ... (vezi toată discuția)
Nedreptate?????? DIICOT DIICOT AM fost cercetat de diicot ptr art 264 cod penal(( favorizarea infractorului)))si mi sa dat S.U.P. deoarece nu exista elementul constitutiv al faptei. pina ... (vezi toată discuția)