avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPTUL DE SERVITUTE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPTUL DE SERVITUTE

Buna ziua! am o problema cu casa paintilor si un proce pe 1 noiembrie si as vrea sa stiu la ce sa ma atept.Iata pe scurt problema mea: in anul 1997 parintii au cumparat o casa batraneasca , dupa care au obtinut de la primarie aviz de consolidare si constructie(deci casa batranesca nu a fost distrusa in totalitate)si au mai facut cateva camere in continuarea case vechi.De mentionat ca vechea casa se afla pe hat deci nu avea o distanta legala fata de casa vecinului, iar camerele construite dupa e firesc ca sunt tot la o mica distanta de casa vecinului.Practic intre cele doua casa sunt doar vreo 35 cm.Cand s-a construit casa nu a fost nici o problema dar in timp au aparut divergentele , in sensul ca vecinul nu permite accesul parintilor la spatele casei intrucat ar trebui sa intre pe la el.De asemeni parintii mei au un geam micut la camera centralei care da inspre ei pentru ca asa i-au "obligat" sa faca cei care au monta centrala pe gaz.dar si vecinii au un geam mult mai mare , numai ca acesta are vedere doar in spatele casei pe cand cel micut al parintilor are vedere in gradina lor.Acum parintii nu cer altceva decat sa poata intra la spatele casei si bineinteles sunt de acord ca sa acopre geamul care spun ei (si asa am citit si eu) ar fi ilegal.Mai trebuie mentionat faptul ca parintii mei au toate actele inclusiv cadastru si intabulare facute pe cand vecinii nu, iar la primarie vecinii apar cu mai putin teren decat in realitate.In speranta ca a-ti inteles ceva astept raspuns .Multuimesc!
Cel mai recent răspuns: gyg2007 , utilizator 08:55, 6 Septembrie 2011
Deja am inceput sa ma obisnuiesc cu termenele insa ceea ce ma supara sunt numeroasele amanari aparent fara motiv (am ajuns la un an de zile ).Ba expertul nu a facut la timp expertiza, ba nu a raspuns la punctele cerute de instanta , ba se cere contraexpertiza..etc.As vrea sa va intreb daca avocatii sau chiar judecatorii au interes sa lungeasca aceste procese pentru ca mie asa mi se pare.Eu cred ca acest proces ar fi trebuit sa se termine in cel mult 3 luni Pana la urma este un proces de servitute , nu altceva ..Multumesc !
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2011
gyg2007, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari vecin 25Maria23 25Maria23 Exista o casa construita de parintii mei in 2002. Vecinul a semnat procesul de predare-primire si autorizatia de construire este si pe numele lui (avem o ... (vezi toată discuția)
Constructie in curtea vecinilor pe gardul meu maitzen maitzen Buna ziua, am cumparat recent o casa in localitatea Oradea, cand am cumparat casa, vecinii de langa aveau deja construita o anexa la casa in care si-au ... (vezi toată discuția)
Probleme vecini-centrala termica JR_23 JR_23 Buna ziua, De 2 ani ne-am mutat la casa.Totul bine si frumos,casa era amenajata astfel avea si o camera tehnica pt centrala/gaz toate tevile trase mai ... (vezi toată discuția)