avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... functia de sef serviciu
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

functia de sef serviciu

Vã rog sa -mi spuneti care sunt functiile publice asimilate functiei de sef serviciu.
Vã multumesc anticipat.
Va prezint un articol de lege:
Art. 13. - (1) Categoria functionarilor publici de conducere cuprinde persoanele numite in una dintre urmatoarele functii publice:
a) director general si director general adjunct din aparatul autoritatilor administrative autonome, al ministerelor si al celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale, precum si in functiile publice specifice asimilate acestora;
b) director si director adjunct din aparatul autoritatilor administrative autonome, al ministerelor si al celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale, precum si in functiile publice specifice asimilate acestora;
c) secretar al unitatii administrativ-teritoriale;
d) director executiv si director executiv adjunct ai serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale din unitatile administrativ-teritoriale, in cadrul institutiei prefectului, in cadrul aparatului propriu al autoritatilor administratiei publice locale si al institutiilor publice subordonate acestora, precum si in functiile publice specifice asimilate acestora;
e) sef serviciu, precum si in functiile publice specifice asimilate acesteia;
f) sef birou, precum si in functiile publice specifice asimilate acesteia.
(2) In cadrul autoritatilor administrative autonome pot fi stabilite si functiile publice prevazute la alin. (1) lit. e) si f), precum si alte functii publice prevazute in reglementarile specifice.
(3) Functiile publice prevazute la alin. (1) lit. a) se pot stabili si in cadrul autoritatilor si institutiilor publice din administratia publica locala care au un numar de minimum 150 de posturi.

Ultima modificare: Vineri, 15 Octombrie 2010
snadica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 12:58, 15 Octombrie 2010
Cum adica? Ori esti sef serviciu, ori nu esti. Nu exista functii publice asimilate... Seful de serviciu este cel care ocupa o functie cu aceasta denumire si conduce un serviciu din cadrul unei autoritati/institutii publice, cu minim 7 posturi de executie in subordine.
Intreabati la A.N.F.P., ei avizeaza functiile publice, daca exista cazuri, pot sa va lamureasca...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Serviciu fara personalitate juridica IORDANA IORDANA Buna! As dori o lamurire: Un serviciu public fara personalitate juridica(c.ca 200 angajati) din cadrul unei primarii poate avea in structura organizatorica si ... (vezi toată discuția)
Funcții de conducere andrc andrc coordonator de compartiment este o funcție de conducere?trebuie sa faci declaratie de avere? (vezi toată discuția)
Urbanism Mariana-Valentina Mariana-Valentina Buna ziua, sunt inspector la o primarie, la compartimentul urbanism. Am diploma de licenta de economist si in iunie 2014 am terminat studiile postuniversitare ... (vezi toată discuția)