avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... o problema cu casa de asigurari de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

o problema cu casa de asigurari de sanatate

Buna ziua am si eu o intrebare in legatura cu o problema...prietena mea a fost internata in spital anul trecut in luna noiembrie pentru o problema endocrinologica ...ea era atunci prospata absolventa de facultate(medicina carol davila) si am sunat la CASMB si am intrebat daca este asigurata si mi-au raspuns ca 3 luni de la terminarea facultatii este asigurata cu conditia ca sa aiba sub 26 de ani (avea 24 de ani)...am mers la spital si a fost internata dar sub calitatea de asigurat student chiar daca ea era absolventa de o luna (a aratat acolo adeverinta de absolvire )...apoi am sunat din nou la casmb si am primit alt raspuns din partea lor ca de fapt ea nu este asigurata si ca trebuie sa plateasca asigurarea pe 6 luni retroactiv....intrebarea mea este poate sa apara vreo problema daca am platit asigurarea pe 6 luni si am dus la spital adeverinta de asigurat , adevarat cu intarziere...am dus adeverinta de asigurat si au zis ca nu este nici o problema si i s-a facut externarea...va multumesc astept raspuns...mentionez ca ea era o persoana fara veniturii prin dovada adeverintei de venit de la fisc...
Cel mai recent răspuns: Pisi Mia , utilizator 18:08, 15 Octombrie 2010
Absolut nici o problema, platind retroactiv e asigurata pe toata perioada pt care a platit. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii sanatate din vanzare apartament cand eram studenta marianaflore marianaflore Buna ziua, Am o problema si va rog sa ma ajutati. In anul 2010, studenta fiind, sub 26 de ani, am vandut un apartament. Anul trecut am solicitat un raspuns ... (vezi toată discuția)
Contributia asigurarilor de sanatate anculetz anculetz buna ziua. am si eu o mica problema in legatura cu plata retroactiva a asigurarii de sanatate. am 29 de ani si in 2014 am terminat facultatea de medicina. in ... (vezi toată discuția)
Acordare card european de sanatate studentilor care invata in strainatate takanuva takanuva In CODUL FISCAL apar, ca si persoane care nu platesc CASS dar sunt asigurate in sistemul public, studentii pana la 26 ani care nu au venituri din munca; ... (vezi toată discuția)