avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii sanatate din vanzare apartament cand eram ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii sanatate din vanzare apartament cand eram studenta

Buna ziua,
Am o problema si va rog sa ma ajutati.
In anul 2010, studenta fiind, sub 26 de ani, am vandut un apartament. Anul trecut am solicitat un raspuns oficial din partea casmb daca datorez sau nu contributie la sanatate si am primit raspuns scris ca nu datorez.
Eu am intrebat la casmb fiindca acolo am medicul de familie dintotdeauna desi locuiesc in ilfov.
Luna aceasta mi.a venit de la cas ilfov decizie de impunere din oficiu pentru aceeasi vanzare.
Intrebarea mea este: datorez sau nu contributii la sanatate avand in vedere ca sub eram studenta sub 26 de ani? Raspunsul de la casmb ma poate ajuta? Mentionez faptul ca nu realizam venituri din munca.
Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 13 Iulie 2014
marianaflore, utilizator
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 17:36, 15 Septembrie 2014
COnform legii sanatatii -nu mai stiu exact articolul, studentii sunt asigurati in sistemul de sanatate fara sa plateasca CASS. Exista pe internet si spete asemanatoare, in care instantele au decis ca nu se plateste CASS la vanzarea unui imobil de catre un student.
SECŢIUNEA 1
Persoanele asigurate

Art. 213

(1) Următoarele categorii de persoane beneficiază de asigurare, fără plata contribuţiei:

a) toţi copiii până la vârsta de 18 ani, tinerii de la 18 ani până la vârsta de 26 de ani, dacă sunt elevi, inclusiv absolvenţii de liceu, până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni, ucenici sau studenţi şi dacă nu realizează venituri din muncă;

Art. 2131

Următoarele categorii de asiguraţi sunt scutite de la coplată, după cum urmează:

a) copiii până la vârsta de 18 ani, tinerii între 18 ani şi 26 de ani, dacă sunt elevi, absolvenţi de liceu, până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni, ucenicii sau studenţii, dacă nu realizează venituri din muncă;

Pe cale de consecinta venitul obtinut din transferul dreptului de proprietete imobiliara nu se poate asimila cu venituri obtinute din munca deci nu datoratii Cass aferenta TDP, studenta fiind.
Sper ca ati contestat deja decizia de impunere.
Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2014
robert1958, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass elev mshboss mshboss Buna tuturor! Un elev care a implinit 18 ani(fiind asigurat fara plata contributiei pana acum),dar care realizeaza venituri din dobanzi,mai este asigurat fara ... (vezi toată discuția)
Contributie cass pentru alocatie copil LenaU LenaU Este adevarat ca trebuie sa se plateasca CASS pentru alocatia (de 42 RON) copilului? (vezi toată discuția)
Gravida si studenta AndreeaCatalina AndreeaCatalina Buna ziua! Am si eu nevoie de un raspuns cat mai rapid va rog. Sunt insarcinata in 9 luni si cateva zile. Intrebarea mea e : Beneficiez de spitalizare gratuita ... (vezi toată discuția)