avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... ce sa aleg: ii, if sau pfa?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

ce sa aleg: ii, if sau pfa?

sunt studenta si vreau sa-mi fac o afacere, locul in care stau ar fi ideal o alimentara dar nu as vrea un srl.ce ar fi mai bine sa aleg ii, ifsau pfa? e adevarat ca nu trebuie tinuta nici o contabilitate?eu stiam ca trebuie in partida simpla dar mi a zis cineva ca nu. sunt confuza si nu mai stiu care din ele e mai bun.faptul ca sunt studenta ma ajuta cu ceva?ce impozit trebuie sa platesc atat l aif cat si la ii?daca am facultate in curs de economia turismului pot sa-mi deschid magazin de alimente? multumesc anticipat de raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 18:17, 17 Octombrie 2010
Pentru a va putea inregistra ca PFA in domeniul alimentar trebuie sa aveti un curs de lucrator comercial si un curs de igiena.
OUG nr 44/2004, prevede 3 forme de activitate autorizata:
-persoana fizica autorizata, nu poate avea salariati;
-întreprindere individuala, care poate avea salariati;
-întreprindere familiala, constituita din membrii familiei
Impozitarea se face:
-pe baza unor norme de venit fixe (la care nu se incadreaza toate activitatile sau intreprinderea individuala cu salariati, conform Ord 1847/2003). Impozitul se stabileste prin aplicarea cotei de 16% la norma de venit stabilita pentru fiecare judet/mun Bucuresti, indiferent ce realizezi ;
-in sistem real, caz in care se conduce contabilitatea in partida simpla conform OMFP nr. 1040/2004, pentru stabilirea venitului net (venituri-cheltuieli) asupra careia se aplica cota de 16% pentru stabilirea impozitului pe venit.
Se datoreaza si contributii de asigurari sociale: pentru pensie 31,3%; contributie de sanatate 5,5%..
Va sfatuiesc sa infiintati intreprindere individuala. Daca sunteti studenta vedeti daca indepliniti conditiile pentru a fi scutita de taxa pentru inmatriculare aici:
[ link extern ]
SUCCES!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa webdesign informatii ionutz_andrei ionutz_andrei Buna. As dori sa infiintez un pfa pe webdesign si ma intereseaza cateva informatii. Precizez ca am diploma necesara care sa ateste ca pot oferi acest ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa Serious cta Serious cta Buna ziua! As dori sa stiu care sunt pasii pentru infiintarea unui PFA. Multumesc! (vezi toată discuția)
Infiintare pfa - cresterea animalelor crysionela crysionela Buna, Care sunt actele necesare pentru infiintarea unei asociatii de cresterea a animalelor? As mai vrea sa stiu si actele necesare pentru infiintarea ... (vezi toată discuția)