avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare pfa

Buna ziua! As dori sa stiu care sunt pasii pentru infiintarea unui PFA. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 14:27, 26 Ianuarie 2012
I. Documentaţia de susţinere a cererii de înregistrare în registrul comerţului şi de autorizare a funcţionării PFA este urmatoarea :
1. Carte de identitate sau paşaport - fotocopie certificată olograf de către titular privind conformitatea cu originalul
2. Document care să ateste drepturile de folosinţă asupra sediului profesional, precum contract de închiriere, comodat, certificat de moştenitor, contract de vânzare-cumpărare, declaraţie de luare în spaţiu sau orice alt act juridic care conferă dreptul de folosinţă etc. - copie legalizată
3. Declaraţie pe propria răspundere care să ateste îndeplinirea condiţiilor legale de funcţionare prevăzute de legislaţia specială din domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protecţiei mediului şi protecţiei muncii
4. Fotocopii certificate olograf de pe documentele care atestă pregătirea profesională, dacă aceasta este cerută, potrivit unor prevederi legale speciale
5. Fotocopii certificate olograf de pe documentele care atestă experienţa profesională, dacă este cazul
II. PFA din punct de vedere al impozitarii este de 2 feluri: sistemul real; norme fixe de venit
1.In sistem real se conduce contabilitatea in partida simpla, iar impozitul se stabileste prin aplicarea cotei de impozit la venitul net (venituri-cheltuieli). Pt aceasta se procura registrele prevazute de Ord MFP nr 1040/2004: Registrul-jurnal de incasari si plati (14-1-1/b ) si Registrul-inventar (14-1-2/a) necesare pentru conducerea contabilitatii in partida simpla care se inregistreaza la fisc dupa numerotare si snuruirea acestora.
2. Pe baza normei de venit.
Nu toate activitatile sunt prevazute a fi impozitate pe baza normei de venit (scutita de contabilitate).
Venitul net pentru persoanele fizice autorizate care realizeaza venituri din activitati independente si desfasoara activitati cuprinse in nomenclatorul stabilit de directiile generale ale finantelor publice teritoriale, individual, fara angajati se poate determina pe baza de norme anuale de venit. Potrivit site-ului ANAF, norma de venit reprezinta o suma fixa stabilita anual de catre directiile generale ale finantelor publice teritoriale, in functie de specificul activitatii si de zona in care va desfasurati activitatea.
Se poate face autorizarea pt mai multe coduri CAEN, dar impozitul se stabileste prin cumularea tuturor normelor la care se aplica cota de 16%.
III. Daca sunteti si salariat se plateste trimestrial impozit 16% si contributie sanatate 5,5% din venitul net, dar nu se mai plateste contributie asigurare pensii 31,3%.
Aici puteti citi mai multe:
Infiintare pfa - ghid complet (1)

www.avocatnet.ro/content/art...

si aici ghid complet (2)
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa - cresterea animalelor crysionela crysionela Buna, Care sunt actele necesare pentru infiintarea unei asociatii de cresterea a animalelor? As mai vrea sa stiu si actele necesare pentru infiintarea ... (vezi toată discuția)
Deschidere pfa- (frizerie) Secundanatura Secundanatura Buna ziua. Sunt interesat sa deschid o frizerie si as vrea sa stiu care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez. Am auzit ca cea mai potrivita forma este PFA, ... (vezi toată discuția)
Pfa inspector resurse umane terezbarbu terezbarbu Buna ziua, am urmat cursul de Inspector de Resurse Umane. Pe baza diplomei obtinute pot sa ma autorizez ca PFA. Care sunt pasii pe care trebuie sa-l parcurg? ... (vezi toată discuția)