avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... schimbare domiciliu dupa vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

schimbare domiciliu dupa vanzare apartament

Buna ziua,sunt nou venita in Forum si am nevoie de ajutor in a ma lamuri cu privire la schimbarea domiciliului.Am fost pana ieri,proprietara unui apartament pe care l-am vandut cu toate actele in regula.
In momentul de fata ,ca angajata a unei companii din Romania,care are sediul in alta localitate decat am avut eu domiciliul ,a trebuit sa iau decizia de a vinde acest apt ,aflat departe de locul meu de munca.Nu mi-am gasit inca nimic de locuit in localitatea unde lucrez(deocamdata stau la hotel) si acum ma gandesc
ca o sa am probleme cu cartea de identitate deoarece de la 18.01.2008 eu nu mai am proprietatea aflata la domiciliul mentionat in CI,situatie valabila si pentru sotul meu si pentru copiii mei,studenti la Bucuresti locuitori la Camin.
Care ar fi pasii de urmat in aceasta situatie?In cat timp sunt obligata sa-mi schimb domiciliul in acte?
Daca nu am inca alta resedinta stabila ce se va intampla cu facturile de banci si telefoane mobile?(utilitatile le-am rezolvat prin notariat)
Nu stiu daca mai exista un astfel de topic dar am nevoie disperata de informatii!
Multumesc anticipat pentru orice ajutor!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:13, 22 Ianuarie 2008
Inteleg ca nu v-ati propus sa stati toata viata la hotel ;) si ca e o problema de timp relativ scurt pana veti rezova problema (o noua proprieteate, cred). Daca nu expira niciunuia CI poimane nu are rost sa va agitati prea mult. Problema corepondentei care vine la fostul ap. o rezolvati momentan cu bunavointa noilor proprietari. (ii contactati din cand in cand si va informeaza despre noutati ... oricum nimic interesant in afara de facturi nu mai vine prin posta)
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2008
romascanu, moderator
Copii care locuiesc la camin ar trebui sa ia viza de flotant de la politie. Dvs daca locuiti la hotel nu veti avea probleme deocamdata pentru ca in ordonanta de urgenţă nr. 97/2005 - privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români

Art. 31. - (1) Pentru înscrierea reşedinţei solicitantul va completa cererea pentru stabilirea reşedinţei, pe care o va depune împreună cu actul său de identitate şi cu unul dintre documentele prevăzute la art. 27.
(2) Se exceptează de la obligaţia prevăzută la alin. (1):
a) persoana care locuieşte la o altă adresă decât cea de domiciliu, în interesul serviciului sau în scop turistic;
b) persoana internată într-o unitate sanitară/medicală.
Daca sunteti ingrijorata puteti face un contract de comodat sau inchiriere la un prieten si sa va modificati domiciliul in acte acolo.

In ceea ce priveste corespondenta puteti inchiria o casuta postala si sa notificati utilitatile sa va trimita corespondenta la acea casuta postala sau puteti platu chiar la posta romana ca toata corespondeta de la fosta adresa sa va fie redirectionata spre casuta postala.
aureliangl a scris:

Daca sunteti ingrijorata puteti face un contract de comodat sau inchiriere la un prieten si sa va modificati domiciliul in acte acolo.

In ceea ce priveste corespondenta puteti inchiria o casuta postala si sa notificati utilitatile sa va trimita corespondenta la acea casuta postala sau puteti platu chiar la posta romana ca toata corespondeta de la fosta adresa sa va fie redirectionata spre casuta postala.


Buna Dimineata,
Multumesc foarte mult pentru lamuriri!Ar mai fi ceva: in cazul in care fac un contract de inchiriere,proprietarul trebuie sa declare acel contract la Directia Taxe pentru a putea sa-l folosesc la Evidenta Populatiei pentru schimbarea resedintei?
Poate da si o declaratie la politie ca va ia in spatiu.

Alte discuții în legătură

pot sa fac viza de resedinta unei persoane la proprietatea mea din alt oras fara sa imi schimb si eu domiciliul? iancau_Anamaria iancau_Anamaria Buna ziua, Locuiesc in Tirgu-Jiu si am domiciliul stabil in acest oras, dar detin in proprietate o locuinta in Cluj-Napoca. Va rog sa-mi spuneti daca se poate ... (vezi toată discuția)
Viză de flotant Mădălina Alexandra D Mădălina Alexandra D Bună ziua. Dacă eu stau în chirie cu contract înregistrat la finanțe nu e nevoie de prezența proprietarului pentru ca mie să mi se dea viza de flotant. ... (vezi toată discuția)
Viza flotant obligatorie ? alexa_1234 alexa_1234 Este obligatorie viza de flotant daca stau intr-un camin studentesc din acelasi judet cu domiciliul permanent?domiciliul permanent se afla intr-un oras al ... (vezi toată discuția)