avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Detinerea a doua permise
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Detinerea a doua permise

buna ziua!am permis cu categoria B(romanesc)..sunt in grecia si m-am gandit sa dau ptr categoria A as putea sa obtin permis grecesc numai cu categoria A si sa am si pe calalalt cu categoria B romanesc?am intrebat aici la diferite scoli de conducere unele mi s-a sus ca se poate iar altii cu raspuns negativ..asadar nu mi se pare ceva sigur de asta astept un raspuns din partea dumneavoastra va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 23:00, 16 Octombrie 2010
Ar trebui sa contactati un avocat din Grecia.
Permisul de conducere este documentul oficial emis de actre autoritatile in drept care atesta dreptul titularului de a conduce o anumita categorie de autoturisme/
vehicule
Detinerea concomitenta a mai multor astfel de documente,este distinct prevazuta in legislatia fiecarui stat
Avand in vedere ca actualmente locuiti in Grecia ,competente sa va lamureasca aspectul care va intereseaza,sunt numai autoritatile grecesti
Singurii care va pot lamuri in aceasta privinta sunt cei de la politia greaca. Intrebati-i si solicitati-le sa va arate legislatia in domeniul rutier cu privire la dreptul de a conduce vehicule(autovehicule , motociclete etc) pe drumurile publice in Grecia.
Succes!
B-)
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Octombrie 2010
MIHAI GRIGORE, Avocat
Este prevazut ca in 2012 permisele sunt egalat in toate comunitatea europeana.
Exista o directiva comunitara obligatora pentru toate statele membre (Grecia si Romania bineintelesc), care poti sa cititi aici: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere obtinut in grecia ContSters172430 ContSters172430 Mi am luat permisul de conducere in Grecia ,as dori sa stiu cat timp este valabil in Romania si ce trebuie sa fac ca sa il schimb? Multumesc (vezi toată discuția)
Permis unguresc bulvaif bulvaif Buna Ziua. Acum 2 zile am primit Permisul de Conducere Auto din Ungaria unde am obtinut categoriile B si C+E. Problema este ca si in Romania am un Permis ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis auto norvegia rusualexandru rusualexandru Buna ziua, Sper ca ma puteti ajuta cu un raspuns. In prezent sunt rezident in Norvegia dar este posibil sa revin in Romania. In acest caz, preschimbarea ... (vezi toată discuția)