avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă sunt o incepatoare in stiintele juridice :D ajutor la ...
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

sunt o incepatoare in stiintele juridice :D ajutor la o speta !!!!

dl "E "comanda pictorului "T" realizarea unui tablou al doamnei " E".Pictorul face un contract din care primeste o parte substantiala de bani.dupa terminarea portretului pictorul expune la Paris tabloul declarand in mai multe randuri ca lucrarea este finalizata si reprezinta o realizare exceptionala a sa.Dl "T" a comunicat lui E ca refuza predarea tabloului si s-a oferit sa`i restituie suma de bani incasata.Mai apoi "T" a adus modificari substantiale tabloului in sensul inlocuirii fetei doamne "e" cu a altei persoane.Instanta sesizata de dl "E" cu o cerere in vederea obligarii pictorului la predarea tabloului a dat curs acestei solicitari."T" doreste sa introduca apel contra hotararii .Analizati hotararea primei instante.Pe ce argumente se sprijina?Daca dl "T" va contacteaza pt atacarea hotararii cum il sfatuiti?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Octombrie 2010
Alisu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alisu , utilizator 14:32, 16 Octombrie 2010
pare gluma, dar nu e..
in fapt eu sunt pictorul si fac tot ce pot..sa redau..asa cum e..
deci e la latitudinea mea..cum execut
tabloul a fost deja realizat ! dupa care a fost expus la paris intr`o expozitie ! vazand ca el are succes el a refuzat sa mai inapoieze tabloul,dorind sa restituie bani.mai apoi T a adus modificari tabloului in sensul inlocuirii fetei si netinand cont de contractul facut intre cele 2 parti.
Cred ca se pune problema dreptului de autor al d-lui T, care poate dispune de opera , de creatia sa, asa cum doreste, de vreme ce poarta semnatura sa. Are dreptul de a o expune si prezenta publicului.Faptul ca nu si-a onorat contractul si ca a decis sa inlocuiasca portretul doamnei E cu al altcuiva, nu ii poate crea neajunsuri.Instanta il poate obliga doar sa predea portretul doamnei E , si nu un altul, sau, in functie si de clauzele contractuale, restituirea pretului platit si a prejudiciului, i n caz ca exista si care, trebuie dovedit.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Octombrie 2010
ContSters47264, utilizator
multumesc pt ajutor ! va doresc un concediu placut !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in scoala florinamatei florinamatei Buna seara.Am un copil cls 4a,la L.T.Bolintineanu.Voi expune situatia cat pot de scurt.La ora de sport,unul dintre colegii sai,a avut o criza de nervi si sa ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor din cauza infidelitatii RALANASTA RALANASTA Buna seara! Trec printr-o situatie delicata si as dori cateva informatii dpdv legal. Sunt casatorita de 9 ani si in urma casatoriei am un copil in varsta de ... (vezi toată discuția)
Vacanta in timpul programului de vizita 25Maria23 25Maria23 Buna ziua, Am hotarat sa nu mai asteptam aparitia Hotararii in care se stabileste programul de vizitare. Copilul si tatal lui biologic au avut o prima ... (vezi toată discuția)